На Франківщині поблизу лісу горить суха трава: що про це відомо

Новини, Суспільство

На Івано-Франківщині, у селі Чорний Потік Делятинської громади, горить суха трава на площі 400 м².

Про це повідомляє щоденна онлайн – газета Голос ІФ. 

Крім того, 800 м² сухостою зайнялося у селі Білі Ослави. Цю інформацію кореспондентові Суспільного підтвердила речниця Держслужби з надзвичайних ситуацій області Світлана Бабушкіна.

“О 16:40 надійшло повідомлення про те, що горить суха трава у селі Чорний Потік. Зараз пожежу ліквідовують підручними засобами, бо місця горіння — у важкодоступній місцевості. Працюють рятувальники з Делятина”, — сказала Світлана Бабушкіна.

Журналістка Наталія Голодімова на Facebook-сторінці написала, що “вже зайнявся ліс”, а також опублікувала фото пожежі.

“За 15 хв вогонь з поля поліз уверх пагорбом, і зараз палає ліс. Поширенню вогню сприяє вітер”, — йдеться у дописі.

Цю інформацію речниця Держслужби з надзвичайних ситуацій в області Суспільному поки не підтвердила.

На Франківщині поблизу лісу горить суха трава: що про це відомоСвітлана Бабушкіна також повідомила кореспондентові Суспільного, що суха трава на площі 800 м² горить у селі Білі Ослави. Пожежу ліквідовують вогнеборці з Делятина та Надвірної.

Новина доповнюється…

Згідно із законом, який забороняє спалювання сухостою, паліям загрожує адміністративна відповідальність. Зокрема, за порушення пожежної безпеки у лісі порушники повинні сплатити штраф від 90 до 270 неоподатковуваних мінімумів громадян. Посадовцям загрожує штраф від 270 до 900 неоподатковуваних мінімумів.

За знищення чи пошкодження лісу через необережне поводження з вогнем та порушення пожежної безпеки у лісі закон передбачає покарання у вигляді штрафу від 270 до 900 неоподатковуваних мінімумів. Посадовцям — від 600 до 1 800 неоподатковуваних мінімумів.

За спалювання сухостою українцям загрожує штраф від 180 до 360 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, а посадовцям — від 900 до 1 260.

За підпал на території природно-заповідних фондів передбачений штраф від 360 до 720 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян. Для посадовців штраф становить від 1 260 до 1 800 неоподатковуваних мінімумів.

Якщо ви вперше зайшли на YouTube канал Голос ІФ не забудьте підписатися щоб знати першими найгарячіші новини Івано-Франківська та області, про які вам не розповідають інші ЗМІ!

Підтримати Голос ІФ: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636.

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.