Всі кисневі станції у лікарнях Франківщини запрацюють за два тижні – департамент охорони здоров’я

Здоров'я, Новини, Суспільство

Кисневі станції у лікарнях Івано-Франківщини повинні запрацювати на повну потужність за два тижні. З чотирьох станцій, які закупили, зараз в тестовому режимі працюють тільки дві.

Про це повідомляє щоденна онлайн – газета Голос ІФ з посиланням на начальника обласного департаменту охорони здоров’я Ігора Дмитренка.

“На Коломийщині запустили першу станцію, другу – в Івано-Франківській центральній міській клінічній лікарні. Зараз вони працюють в тестовому режимі. Я думаю, що тиждень-другий, і ми запустимо їх повністю. В Надвірнянській районній лікарні та в Івано-Франківській обласній клінічній лікарні чекають підрядника, який підведе живлення до генераторів, щоб можна було їх увімкнути”, – повідомив Ігор Дмитренко.

Зі слів начальник обласного департаменту охорони здоров’я, затримка із запуском кисневих станцій сталася через підрядника.

“У постачальника вже є всі деталі, ми чекаємо, що він з дня на день, скоріше за все в понеділок-вівторок, приїде і все буде вже в повному об’ємі укомплектовувати згідно із завданням, яке йому поставили перед закупівлею”, – сказав Ігор Дмитренко.

Про те, що підрядник приїде і доукомплектує кисневі станції у лікарнях через два тижні, Ігор Дмитренко повідомляв на нараді у голови облдержадміністрації Світлани Онищук 2 листопада.

Про запуск першої кисневої станції на нараді прозвітував голова Коломийської міської ради Богдан Станіславський. Тоді він і розповів про те, що не вистачає деяких деталей.

“У нашій лікарні запрацював генератор кисню. Але трошки невдало департамент зробив закупки, і деяких деталей та запчастин не вистачає. Тому ми просимо, аби довели той тендер до кінця. Але генератор вже працює, 25% потреби ми отримуємо”, – повідомив тоді Богдан Станіславський.

Інформацію про відсутність певних деталей підтвердив і голова Івано-Франківської громади Руслан Марцінків.

“У центральній міській клінічній лікарні точно є живлення, але повної комплектації кисневої станції немає”, – сказав Руслан Марцінків.

Тоді Ігор Дмитренко ситуацію із нестачею медичних запчастин прокоментував так: “Приблизно два тижні тому приїжджав представник, який запускав ці станції. В Коломиї підвели живлення і замовник виконав ті умови, які міг. Він підключив станцію, а протягом двох тижнів він казав, що приїде і доукомплектує, щоб станція повністю запрацювала. В трьох інших закладах на цей час підводять живлення, що, своєю чергою, унеможливлює запуск цих генераторів. Велика затримка часу йде на технічну документацію, і на роботи із живлення”.

За словами заступника міського голови Коломийської громади Олега Токарчука, необхідних деталей, а саме — системи пожежної безпеки та кондиціонування, лікарня станом на 26 листопада ще не отримала.

Згідно із даними, які внесені у програму ProZorro? договір про закупівлю кисневих станцій уклали 26 травня 2021 року. Усі послуги? прописані у договорі на суму 30 млн 300 тис. грн? постачальник мав надати до 25 серпня 2021 року.

Якщо ви вперше зайшли на YouTube канал Голос ІФ не забудьте підписатися щоб знати першими найгарячіші новини Івано-Франківська та області, про які вам не розповідають інші ЗМІ!

Підтримати Голос ІФ: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636.

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.