НАТО не вважає блефом скупчення військ РФ біля України – генсек

Новини, Політика, Суспільство

Генсек НАТО Єнс Столтенберг заявив, що Альянс не вважає блефом концентрацію російських військ на кордоні з Україною.

Про це повідомляє щоденна онлайн – газета Голос ІФ з посиланням на Столтенберга у коментарі німецькому виданню Welt am sonntag.

“Вдруге цього року ми бачимо, що Росія зібрала тисячі військовослужбовців на кордоні з Україною. Це включає військову техніку, таку як танки, артилерія та безпілотники, а також сухопутні війська.

Я не можу міркувати про наміри Росії. Але ми бачили, що Росія раніше застосовувала насильство проти своїх сусідів. Тому ми не можемо вважати, що це просто блеф”.

Він заявив, що НАТО продовжуватиме підтримувати Україну “політично і практично”, щоб країна могла захистити себе від агресії.

Союзники, за словами Столтенберга, ясно дали зрозуміти, що “будь-які подальші агресивні дії матимуть серйозні наслідки”.

“Я закликаю Росію до деескалації напруженості. Водночас ми залишаємося відкритими для діалогу з Росією. Коли напруженість висока, діалог іще важливіший”, – сказав він.

Якщо ви вперше зайшли на YouTube канал Голос ІФ не забудьте підписатися щоб знати першими найгарячіші новини Івано-Франківська та області, про які вам не розповідають інші ЗМІ!

Підтримати Голос ІФ: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636.

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.