На Прикарпатті знижується захворюваність на коронавірус серед дітей – головний санлікар

Новини, Суспільство

На Івано-Франківщині знижується захворюваність на коронавірус серед дітей, зокрема шкільного віку.

Про це повідомив головний санітарний лікар Івано-Франківщини Руслан Савчук під час брифінгу 26 листопада, пише щоденна онлайн – газета Голос ІФ.

“Хочу озвучити критерії епідемічної небезпеки, які вказують нам, що ми ще у червоній зоні. Єдиний показник який тримає нас, це те, що вже два дні поспіль у нас рівень госпіталізації йде в межах 66,8 на 100 тисяч. Прогнозуючи наперед, якщо у нас буде такий рівень зниження, як був цілий тиждень, ми зможемо найближчим часом вийти з червоної зони, але це не повинно нас розслабляти і дозволяти нам ігнорувати правила епідемічної безпеки. Що стосується захворюваності серед дітей, ми маємо зниження захворюваності школярів на 17,9% та зниження серед дітей дошкільного віку. Дошкільнят майже вдвічі менше захворіло за минулу добу в порівнянні з попередньою”, – каже  головний санітарний лікар Франківщини Руслан Савчук.

Також Савчук закликав прикарпатців вакцинуватись і нагадав, що діти до 16 років мають мати згоду батьків на вакцинацію, ті хто старше 16 можуть самі звертатись у пункти щеплень.

“Найбільш завантаженою в плані ліжкомісць наразі є Івано-Франківська інфекційна лікарня – 76%, Коломийська інфекційна лікарня, Рожнятківська ЦРЛ, Надвірнянська, Долинська ЦРЛ. Найбільше зараз хворіє мешканців Івано-Франківського району та Калуського”, – каже Савчук.

Також він закликав прикарпатців одразу звертатись до лікаря, якщо відчуваєте ознаки захворювання.

Якщо ви вперше зайшли на YouTube канал Голос ІФ не забудьте підписатися щоб знати першими найгарячіші новини Івано-Франківська та області, про які вам не розповідають інші ЗМІ!

Підтримати Голос ІФ: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636.

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.