Кабінет Міністрів скоротить термін дії COVID-сертифіката

Здоров'я, Новини, Політика, Суспільство

Кабінет Міністрів внесе зміни до постанови про адаптивний карантин, якими, зокрема, скоротить термін дії жовтого COVID-сертифіката до 30 днів із 120. Про це під час засідання Уряду сказав міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко, повідомляє Укрінформ.

«Ми повинні готуватися до можливого повторного зростання випадків COVID-19. Тому МОЗ пропонує внести зміни в постанову про карантин № 1236. Зміни стосуються правил у «жовтому» рівні епідемічної небезпеки», — сказав Ляшко.

Крім того, підкреслив Ляшко, змінюється термін дії жовтого COVID-сертифіката, який свідчив про проведення першого щеплення проти коронавірусу.

«Він буде становити 30 днів. Раніше він був чинним 120 днів», — сказав Ляшко.

Зараз у «жовтій» карантинній зоні школа може працювати, лише якщо мінімум 80 % її працівників вакцинувалися хоча б однією дозою. Для очної роботи школи після першої дози вакцини працівники будуть зобов’язані отримати наступну не пізніше ніж за місяць.

Крім того, міністр охорони здоров’я повідомив, що передбачається, що в «жовтій» зоні для роботи закладів потрібен буде повний курс вакцинації як для працівників, так і для відвідувачів. Чи стосуватиметься це шкіл — Ляшко не уточнив.

Якщо ви вперше зайшли на YouTube канал Голос ІФ не забудьте підписатися щоб знати першими найгарячіші новини Івано-Франківська та області, про які вам не розповідають інші ЗМІ!Підтримати Голос ІФ: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636.

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.