Жителі Ворохти відмовились перейменовувати вулицю в честь цимбаліста Петра Сказківа

Новини, Політика, рубрика призабуті імена, Суспільство, Туризм

Люди вважають, що перейменування вулиці на честь цимбаліста Петра Сказківа створить проблеми з оформленням документів.

Опитування проводила Ворохтянська селищна рада на своїй офіційній сторінці, пише щоденна онлайн – газета Голос ІФ.

Петро Сказків народився у Ворохті. Грав у гурті «Джарап» і «Перкалабі».

Більша частина мешканців вулиці Руднєва у Ворохті проголосували проти перейменування її на честь цимбаліста Петра Сказківа, який був учасником Майдану. Мешканці цієї вулиці вважають, що через перейменування у них виникнуть проблеми з оформленням документів.

Про небажання мешканців Ворохти перейменовувати вулицю Руднєва «Суспільному» розповів селищний голова Олег Дзем’юк. За його словами, більшість мешканців цієї вулиці вважає, що через перейменування у них виникнуть проблеми з оформленням документів.

«Спочатку ми закинули в Facebook-групу опитування, але жителі вулиці ідею перейменування не підтримали. Їх не цікавить історичний підтекст назви цієї вулиці. Кажуть, що їм це створить проблеми, для чого це міняти», — сказав Олег Дзем’юк.

На рішення мешканців Ворохти не перейменовувати вулицю Руднєва на честь героя Майдану Петра Сказківа відреагував засновник гурту «Перкалаба» Олег Гнатів.

«Вулиця Руднєва у Ворохті складається із двох частин, там є приблизно 30-40 хат. І цих сорок хат парить переоформлення документів, не 10 тисяч людей, а сорок хат з вулиці комісара Руднєва на вулицю Музиканта. Ну ок, моє особисте, бо він був музикантом Перкалаба/Perkalaba, але вас знали через нього не тільки із-за Перкалаби, а і як музиканта який простояв з цимбалєтами весь майдан і Ворохту Україна знала крім трампліна через Петруся. Петрусь помер в лютому від раптового раку легень», – прокоментував Олег Гнатів.

Додамо, що Петро Сказків народився 15 травня 1987 року у Ворохті. Брав участь у шоу «Україна має талант», де став фіналістом. Учасник рок-колективу «Джарап». У 2014 році брав участь у Революції гідності, де підтримував людей музикою. Помер 4 лютого 2021 року від раку легень. Похований у Ворохті.

Семен Руднєв під час Української революції воював проти української армії. Потім був командиром Червоної армії. З початком Радянсько-німецької війни він організував на Сумщині місцевий партизанський загін. Згодом Руднєв став активним діячем радянського партизанського руху. Під час стоденного Карпатського рейду 1943 року брав участь у бойових зіткненнях із загонами УПА.

Якщо ви вперше зайшли на YouTube канал Голос ІФ не забудьте підписатися щоб знати першими найгарячіші новини Івано-Франківська та області, про які вам не розповідають інші ЗМІ!

Підтримати Голос ІФ: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636.

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.