Українці-засновники Grammarly стали доларовими мільярдерами – Forbes

Економіка, Новини, Суспільство

Двоє із співзасновників Grammarly – Максим Литвин та Олексій Шевченко – стали доларовими мільярдерами завдяки тому, що компанія залучила раунд фінансування у 200 млн доларів, а її капіталізація зросла до 13 млрд дол.

Про це повідомляє щоденна онлайн – газета Голос ІФ з посиланням на Forbes USA.

“Раунд інвестицій на 200 млн доларів не просто катапультував вартість компанії до 13 млрд доларів, а й зробив мільярдерами двох її засновників – Максима Литвина та Олексія Шевченка.

Статки підприємців, які запустили сервіс перевірки граматики, заснований на технологіях штучного інтелекту у 2009 році за допомогою програміста Дмитра Лідера, тепер оцінюються щонайменше по 4 млрд доларів у кожного”, – пише видання на базі своїх оцінок.

За даними Pitchbook, близько 22% акцій Grammarly належать інвесторам, які брали участь у двох раундах фінансування в 2019 та 2021 роках.

Водночас Дмитро Лідер, третій співзасновник, володіє часткою лише в 1%, повідомив раніше представник компанії виданню  Forbes Україна.

“Таким чином, Литвин і Шевченко мають приблизно по 35% акціонерного капіталу Grammarly. Джерело, знайоме з бізнесом, підтвердило ці цифри”, – додає видання.

Водночас Grammarly заперечує оцінки Forbes, але “не надав жодних доказів” про інші показники своїх співзасновників.

“Grammarly є приватною компанією і не розголошує розподіл власності компанії або цифри”, – заявила в листі керівниця відділу комунікацій компанії Сенка Хаджимуратович.

Grammarly має офіси в Сан-Франциско, Ванкувері та Києві, додає видання.

“Згодом після запуску стартапу Литвин та Шевченко переїхали до США та Канади відповідно, щоб отримати ступінь MBA в Університеті Вандербільта та Університеті Торонто. Схоже, що один із них або обоє досі живуть у Ванкувері, і неясно, чи отримали вони громадянство США чи Канади”, – пише Forbes.

Якщо ви вперше зайшли на YouTube канал Голос ІФ не забудьте підписатися щоб знати першими найгарячіші новини Івано-Франківська та області, про які вам не розповідають інші ЗМІ!

Підтримати Голос ІФ: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636.

 

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.