Шмигаль хоче продовжити транзит з Газпромом на 15 років

Економіка, Новини, Політика

Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль вважає, що ідеальним терміном продовження контракту з “Газпромом” на транзит газу є 15 років.

Про це повідомляє  щоденна онлайн – газета Голос ІФ з посиланням на “Суботнє інтерв’ю“.

“Ми бажаємо його(контракт – ЕП) продовжити і ведемо з цього приводу перемовини з нашими європейськими партнерами, тому що від них також залежить продовження цього контракту.

Для нас ідеальним є продовження на 15 років цих умов. Зі сторони України була зроблена відповідна пропозиція збільшити понад умови контракту. Ми готові ще до 55 млн метрів кубічних збільшити транзит. І цей надлишок ми готові транзитувати за ціною вдвічі нижче, ніж в існуючому контракті”, – сказав Шмигаль.

Як він зазначив, це підтверджує спроможність української газотранспортної системи транзитувати вдвічі більші обсяги, система до цього підготовлена.

Якщо ви вперше зайшли на YouTube канал Голос ІФ не забудьте підписатися щоб знати першими найгарячіші новини Івано-Франківська та області, про які вам не розповідають інші ЗМІ!

Підтримати Голос ІФ: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636.

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.