В Івано-Франківську відзначили День гідності та свободи

Новини

Урочистості, присвячені відзначенню Дня гідності та свободи відбулися сьогодні в Івано-Франківську.

Про це повідомляє  щоденна онлайн – газета Голос ІФ

Як і планувалося, пам’ятні заходи відбулися у Меморіальному сквері обласного центру, біля могили Героя Небесної сотні Романа Гурика.

Участь у святкуванні взяли представники влади Івано-Франківської області та міста Івано-Франківська, народних депутатів, учасників Революції гідності, представників духовенства та громадськості.

Як зауважив присутній на урочистостях Ігор Кінаш, начальник відділу внутрішньої політики міського виконавчого комітету, в день 21 листопада в Україні відзначають одразу кілька пам’ятних дат.

«21 листопада ми святкуємо День гідності та свободи. Власне, в цей день двічі починалася українська революція за гідність за свободу. 21 листопада 1921 року більшовики розстріляли вояків Української Народної Республіки під час другого зимового походу, коли вони намагалися відновити українську державність. Ми знаходимося у Меморіальному сквері. Величне місце – місце, до покояться наші українські герої усіх цих періодів, про які я щойно говорив.», – зазначив посадовець.

І при цьому, як зауважив Ігор Кінаш, сьогоднішнє свято збіглося з Днем Святого Архістратига Михаїла – покровителя небесного війська.

В рамках урочистостей представники духовенства християнських конфесій відслужили пам’ятний молебень на могилі Романа Гурика. Крім того, учасників урочистостей поклали квіти до могил Романа Гурика та бійців, які віддали життя за свободу і незалежність України у різні періоди боротьби за нашу державність.

«Ми заявили про себе як українці на цілий світ. Ми вийшли боротися за нашу честь, нашу гідність. Загиблі на Майдані дали можливість нашому теперішньому поколінню жити під мирним небом. Я вдячна рідним загиблих за те, що ми зараз єдиний, сильний і мужній, патріотичний народ», – зауважила, виступаючи на зібранні, керівниця апарату Івано-Франківської облдержадміністрації Ірина Тимчук.

Нагадаємо, День гідності та свободи в Україні було запроваджено у 2014 році указом Президента України » від 13 листопада 2014 року № 872/2014 «Про День Гідності та Свободи.

Якщо ви вперше зайшли на YouTube канал Голос ІФ не забудьте підписатися щоб знати першими найгарячіші новини Івано-Франківська та області, про які вам не розповідають інші ЗМІ!

Підтримати Голос ІФ: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636.

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.