Гроші доведеться повернути: кого можуть позбавити субсидії на комуналку

Економіка, Новини, Суспільство

Українців змусять повернути субсидії .

Про це повідомляє щоденна онлайн – газета Голос ІФ з посиланням на Сегодня.ua.

Деяким українцям доведеться повернути субсидію на комуналку, якщо у них стались зміни, що впливають на розмір виплат. Наприклад, зміна адреси реєстрації.

Як йдеться у Постанові Кабміну від 17 квітня 2019 р. № 373, пільговик зобов’язаний повідомляти структурному підрозділу з питань соціального захисту про сімейні обставини.

  • Зміни у складі сім’ї;
  • Зміна місця проживання;
  • Зміна місця реєстрації.
  • Відключення від системи централізованого опалення, тощо.

Якщо українець повідомить про такі зміни несвоєчасно та стане відомо, що він надмірно отримував допомогу від держави, то ці гроші треба буде повернути.

Монетизація минулорічних субсидій

Українці можуть переказати ці гроші на свій рахунок в Ощадбанку. Але важливо встигнути зробити це протягом півроку, з 1 червня до 20 грудня. Якщо українець не встигне звернутися за залишками грошей, їх повернуть на рахунок Міністерства соціальної політики.

Уточнити інформацію про заощаджені кошти субсидії можна в управлінні соціального захисту населення.

Зазначимо, що якщо на рахунку отримувача залишку субсидії значиться заборгованість, спочатку доведеться сплатити борг. Після погашення заборгованості решту житлової субсидії буде автоматично зараховано на поточний рахунок протягом робочого дня.

Якщо ви вперше зайшли на YouTube канал Голос ІФ не забудьте підписатися щоб знати першими найгарячіші новини Івано-Франківська та області, про які вам не розповідають інші ЗМІ!

Підтримати Голос ІФ: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636.

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.