Туристична атракція Івано-Франківська перетворюється на хаотичний паркувальний майданчик (фото)

Новини, Суспільство

Туристична прикраса міста Івано-Франківська – вулиця Шевченка – поступово перетворюється на майданчик для паркування автомобілів, вважає Руслана Василюк, директорка КП «Центр розвитку міста та рекреації».

Про це повідомляє щоденна онлайн – газета Голос ІФ.

Своїми думками з цього приводу керівниця комунального підприємства поділилася на щотижневій оперативній нараді у міського голови.

«У нас така гарна центральна пішохідна вулиця туристична перетворилася останнім часом, на жаль, на майданчик для транспортних засобів…», – розповіла Руслана Василюк.

Найбільше проблем комунальникам така ситуація створює взимку, після снігопадів, оскільки масово припарковані просто на вулиці автомобілі заважають прибиранню снігу та нальодів, перешкоджають руху дорожньої техніки.

«Автомобілі, котрі минулої зими просто так стояли там тиждень, два, місяць і більше, спецтехнікою ми просто не можемо проїхати. І сніг, який там лежить довший час, доводиться вручну вигрібати, тому що техніка жодна його не бере. Це справді велика проблема, яку ми, на жаль, вирішити не можемо», – зазначила директорка комунального підприємства.

Водночас і з естетичної точки зору захаращена припаркованим автотранспортом вулиця виглядає непривабливо ні для місцевих мешканців, які звикли гуляти зеленою старовинною вуличкою, ні для туристів.

«Це туристична вулиця і вона перетворюється на… Прогулятися по ній у будь-який сезон не можливо, тому що усі ці транспортні засоби – вони захаращують з двох боків. По-перше – це проблема для техніки, а по-друге – це зовнішній вигляд туристичної локації», – з сумом констатує Руслана Василюк.

Вихід із ситуації директорка КП «Центр розвитку міста та рекреації вбачає в обмеженні заїзду автотранспорту на вулицю Шевченка, зокрема, на бруковану її пішохідну частину. З даного приводу посадовиця вже консультувалась з директором Департаменту інфраструктури, житлової та комунальної політики Михайлом Смушаком і тепер звернулася до міського голови Руслана Марцінківа.

Своєю чергою, очільник міста не знає, як завадити проблемі. Зауважив, що на початку вулиці – на ділянці між вулицями Січових Стрільців та Гординського проблему хаотичного паркування автотранспорту частково вирішить заплановане введення там платного паркування.

«На початку – то ми прийняли рішення – там обмежено, там платне паркування і буде стояти шлагбаум», – зазначив міський голова.

Що ж до решти вулиці, то, зі слів Руслана Марцінків, там треба думати, як обмежити заїзд автомобілів. Як варіант розглядається встановлення додаткових загороджень, болардів тощо.

Якщо ви вперше зайшли на YouTube канал Голос ІФ не забудьте підписатися щоб знати першими найгарячіші новини Івано-Франківська та області, про які вам не розповідають інші ЗМІ!

Підтримати Голос ІФ: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636.

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.