СБУ викрила командира військової частини західного регіону, який намагався передати спецслужбам Росії секретні дані

Кримінал, Новини

Контррозвідка СБУ запобігла можливій передачі таємних оборонних відомостей представникам спецслужб Російської Федерації.

Про це інформує Служба Безпеки України, щоденна онлайн – газета Голос ІФ.

Зокрема, у ході оперативних дій викрили одного з командирів військової частини західного регіону, який приховано збирав секретні дані щодо арсеналів ракетного озброєння на території України.

Під час обшуків за місцем проживання військовослужбовця вилучили ноутбук та флеш-носій, на яких він незаконно накопичував матеріали держтаємниці.

Серед виявлених відомостей – закрита інформація щодо більше десятка баз зберігання ракет і боєприпасів Збройних Сил України, секретні дані щодо схем дислокації та організаційно-штатної структури арсеналів озброєння, а також укомплектованості відповідних підрозділів особовим складом і технікою.

Перевіряється причетність зловмисника до розвідувально-підривної діяльності спецслужб РФ проти державної безпеки нашої країни.

У межах кримінального провадження, розпочатого слідчими СБУ за ч. 1 ст. 422 (розголошення відомостей військового характеру, що становлять державну таємницю, або втрата документів чи матеріалів, що містять такі відомості) Кримінального кодексу України, триває досудове розслідування для встановлення всіх обставин протиправної діяльності.

Наразі вирішується питання щодо повідомлення зловмиснику про підозру та обрання судом міри запобіжного заходу.

Викриття правопорушення здійснювалось за процесуального керівництва Івано-Франківської обласної прокуратури.

Якщо ви вперше зайшли на YouTube канал Голос ІФ не забудьте підписатися щоб знати першими найгарячіші новини Івано-Франківська та області, про які вам не розповідають інші ЗМІ!

Підтримати Голос ІФ: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636.

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.