Нова тимчасова схема руху на Набережній: які переваги для водіїв

Новини, Суспільство

Директор департаменту інфраструктури, житлової та комунальної політики міськради Михайло Смушак оцінив нововведення.

Про це повідомляє щоденна онлайн – газета Голос ІФ з посиланням на ПІК.

Нову схему руху на перехресті вулиці Галицької та набережної імені Василя Стефаника (перед мостом через річку Бистриця Солотвинська) Мирослав Федорків та Олександр Козачок спроектували за один вечір, як тимчасове рішення.

Нагадаємо, раніше на цій ділянці анонсували нове турбокільце. Відповідний проєкт розроблений і погоджений комісією з безпеки руху.

Однак, зважаючи на великий обсяг земляних робіт, зокрема з винесення газових мереж середнього тиску, вирішили не розпочинати реалізацію перед зимовим періодом.

«Залишити тут «поле з асфальту» ми не могли. Потрібно було обов‘язково напрацювати тимчасове рішення, яке б впорядкувало тут рух, підвищило безпеку і збільшило пропускну здатність. І ми це зробили!», – розповідає Смушак.

Заступник міського голови підбив підсумки такого нововведення:

  1. Траєкторії руху стали чіткими і зрозумілими водіям. Немає вже того хаосу, який тут спостерігався. А це означає підвищення безпеки руху.
  2. Збільшилась пропускна здатність перехрестя. Кому потрібно їхати під міст, одразу займає праву смугу. А під мостом у нас тепер дві смуги, які розходяться у три – дві на кільце і третя на міст. Кому потрібно повертати ліворуч на набережну імені Василя Стефаника – займає ліву смугу і дуже важливо – тепер потрібно тільки пропускати автомобілі, які їдуть з набережної.

Якщо зі сторони Надрічної автомобілі рухаються прямо, можна в окрему смугу накопичення виїжджати паралельно з ними, а не чекати поки і вони проїдуть. Не всі водії ще зрозуміли це, але більшість уже так і робить. І це в рази збільшує пропускну здатність.

«Ми будемо і надалі спостерігати за «роботою» прийнятого та реалізованого цього тимчасового рішення на даному перехресті. І, не виключено, що воно може позбутись статусу тимчасового», – додав Смушак.

Якщо ви вперше зайшли на YouTube канал Голос ІФ не забудьте підписатися щоб знати першими найгарячіші новини Івано-Франківська та області, про які вам не розповідають інші ЗМІ!

Підтримати Голос ІФ: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636.

 

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.