Стягування Росією військ: міністри оборони України і Британії зробили спільну заяву

Новини, Політика, Суспільство

Міністри оборони України та Великої Британії зробили спільну заяву щодо ситуації на кордоні з РФ.

Про це повідомляє щоденна онлайн – газета Голос ІФ з посиланням на Міністерство оборони.

У  спільній заяві міністра оборони України Олексія Резнікова і державного секретаря з питань оборони Великої Британії Бена Воллеса зазначається, що минулого тижня у Лондоні була підписана Міжурядова рамкова угода, яка “продовжує реалізацію спільних проєктів з розвитку спроможностей Військово-морських сил Збройних сил України, згідно з домовленостями, досягнутими у червні, коли Велика Британія, Україна та консорціум промисловості Сполученого Королівства підписали Меморандум про реалізацію з метою співпраці для підвищення військово-морських спроможностей України”.

Зустріч у Києві є “черговим етапом двосторонньої співпраці задля підвищення обороноздатності України та розвитку взаємосумісності”, – підкреслюється в заяві.

“Наші уряди не мають бажання бути ворожими або прагнути будь-яким чином стратегічно оточити чи підірвати Російську Федерацію. Ми стурбовані нарощуванням військ та активністю Росії біля кордонів України. Національний суверенітет і територіальна цілісність України беззаперечні.

Велика Британія стоїть пліч-о-пліч з народом України та продовжуватиме свою непорушну відданість справі його підтримки.

Ми непохитні в цій підтримці і разом ми залишаємося пильними та об’єднаними у захисті наших спільних цінностей і свобод”, – сказано в заяві.

Як повідомляв Укрінформ, 16 листопада до України прибула з робочим візитом делегація Міністерства оборони Великої Британії на чолі з Беном Воллесом.

Воллес, зокрема зустрівся із Президентом України Володимиром Зеленським.

Якщо ви вперше зайшли на YouTube канал Голос ІФ не забудьте підписатися щоб знати першими найгарячіші новини Івано-Франківська та області, про які вам не розповідають інші ЗМІ!

Підтримати Голос ІФ: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636.

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.