В Івано-Франківську встановлять ще дві камери фіксації порушень правил дорожнього руху

Новини, Суспільство

В Івано-Франківську на вулицях Івасюка та Надрічній встановлять ще дві камери фіксації порушень правил дорожнього руху.

Про це повідомляє щоденна онлайн – газета Голос ІФ з посиланням на директора департаменту житлової, комунальної політики та благоустрою Михайла Смушака.

Як ідеться у дописі, зараз камери фіксують лише перевищення швидкості. Проте згодом вони реєструватимуть також інші порушення: проїзд на червоний сигнал світлофора, порушення правил зупинки чи стоянки, проїзд смугою для громадського транспорту тощо.

Михайло Смушак також відповів на запитання людей щодо камер фіксації порушень правил дорожнього руху. Зокрема, йшлося про те, з якою метою їх встановили, якщо гроші від сплати штрафів не надходять у міський бюджет. Директор департаменту житлової, комунальної політики та благоустрою пояснив так:

  • камери дисциплінують водіїв;
  • місто платить тільки за електроенергію і під’єднання. Самі камери та програмні продукти фінансують з державного бюджету;
  • є законопроєкт, згідно з яким частину доходів від сплати штрафів спрямовуватимуть до місцевих бюджетів;
  • безпека на дорогах.

Якщо ви вперше зайшли на YouTube канал Голос ІФ не забудьте підписатися щоб знати першими найгарячіші новини Івано-Франківська та області, про які вам не розповідають інші ЗМІ!

Підтримати Голос ІФ: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636.

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.