Верховина – незабутній відпочинок у жовтні-листопаді (відео)

Відео-новини, Новини, Суспільство, Туризм

Відпочинок у Карпатах в будь-яку пору року – чудовий! Осінь у горах відносять до міжсезоння у який туристи, як правило не вирушають у мандрівки. І дарма, адже восени природа навкруги поступово засинає, готуючись до зими, довкола тиша та чарівні кольори осені, ніщо не може завадити милуватися навколишніми видами!

Про це пише щоденна онлайн – газета Голос ІФ. 

Просто зараз Верховина зачаровує різнобарв’ям пейзажів і приємно вразить гостинністю та дешевизною закоханого у осінню природу туриста, у порівнянні із розпіреними курортами міста Яремча, які більше відомі ще з часів СРСР.

Подробиці у відео-мандрівці від Голос ІФ:

Верховиина — селище міського типу в Івано-Франківській області, адміністративний центр Верховинського району. Розташоване на висоті 620 м над рівнем моря, на березі річки Чорний Черемош, за 150 км. від Івано-Франківська і за 31 км. від залізничної станції Ворохта. Неформальна столиця Гуцульщини.

Мандрівники можуть потрапити до гуцульського “міста” приватним транспортом, маршрутним автобусом, або потягом до станції Ворохта, а звідти бусом, дорогу до цього віддаленого куточка Карпат нещодавно відремонтували, що сприяє комфортному пересуванню.

Верховина, яку раніше називали Жаб’є приємно вражає своїми щирими, привітними людьми – гуцулами, які завжди раді подорожнім.

Сьогодні центр Гуцульщини пропонує різноманітні туристичні атракції на будь-який смак та гаманець (майстер-класи, музеї, пікніки у горах, сплави тощо).

Через річку Чорний Черемош, яка розділяє райцентр навпіл перекинуто два залізобетонні автомобільні мости, є й підвісні пішохідні перетини на яких слід зупинитися і полюбуватися неймовірною карпатською природою, яка заворожує та закохує у себе з першого поляду. Ці незабутні враження запам’ятаються вам на все життя.

Незважаючи на глибоку осінь 31 жовтня я не втримався і скупався у водах стрімкового Чорного Черемоша, які як кажуть місцеві надають людям сили. Однак непідготовленому подорожуючому не слід повторювати водні процедури автора, адже це може дати зворотній ефект, це небезпечно для здоров’я.

Що можна подивитися і куди сходити:

  • Церква Успіння Пресвятої Богородиці (ХХ ст.)
    Музеї
  • Музей гуцульського побуту
  • Музей гуцульської магії
  • “Тіні забутих предків”
  • “Хата-стая”
  • Музей “У трембітаря”
  • Музей Гуцульщина

У селищі є багато пам’ятників та старовинних будинків, розвинута система готелів та зелених садиб, місця перебування є на любий смак та доступні бюджетному туристу, від дорогих готелей де все включено, до садиб, ціна номера з душем у яких в міжсезоння від 400 гривень. Можливо домовитися і дешевше.

У закладах харчування, готелях та приватних садибах готують смачні, аутентичні гуцульські стави за прадавніми рецептами пращурів, яких гуцули надзвичайно шанують та пам’ятають. Наслідувати прикладу гуцулів незавадить і іншим українцям.

Також ми сходили у горби, так місцеві називають гори Карпати і назбирали кілька десятків осінніх грибів, які причаїлися у лісових хащах під опалим листям, яке вкрило землю неначе кольоровою ковдрою. Під таким жовто – багряним покривалом поодинокі грибочки мріяли перезимувати зиму. Однак ми їх знайшли і додали до запашної «грибової юшки» (грибний суп), яка наганяє апетит своїм ароматом.

Відпочивші, набравшися сил та гуцульського здоров’я ми подякували нашій файній ґаздині і пообіцяли неодмінно завітати ще раз. У наступному випуску ми проведемо для наших глядачів цікаву, пізнавальну та зворушливу відео-екскурсію музеєм «Гуцульщина».

Проживали ми в садибі у “Поляка”, селище Верховина вул. І. Франка, 55, тел. +38 (096) 137 47 04

Якщо ви вперше зайшли на YouTube канал Голос ІФ не забудьте підписатися. Дізнавайтеся цікаві новини Івано-Франківська, області та Карпатського регіону. До нових зустрічей друзі! Нехай вам усім щастить!

Підтримати Голос ІФ: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636.

 

 

 

 

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.