Вакцинований франківець не може отримати сертифікат. Що робити, коли “Дія” не підтягує документ

Здоров'я, Новини, Суспільство

Житель Івано-Франківська Віталій Ягель повністю щепився проти COVID-19 місяць тому, але досі не може отримати сертифікат про вакцинацію.

Про це повідомляє щоденна онлайн – газета Голос ІФ з посиланням Суспільне Карпати.

У застосунку “Дія” немає інформації про одну з двох доз, які отримав чоловік. Як діяти у такій ситуації та куди звертатися з проблемою.

Першою дозою вакцини Віталій Ягель імунізувався 21 вересня, другою — 17 жовтня. У системі є інформація тільки про останню дозу. Чоловік не розуміє, як могло так статися, що медики або не внесли дані у систему, або запис із неї зник.

“Не було багато людей, такого напливу. Адже зараз там паломництво утворилося, а тоді не було. Спокійно приходив, без черг. Не було напливу, і десь загубили”, — каже Віталій Ягель.

Франківець розповідає, що звертався у різні інстанції, аби з’ясувати чому так сталося.

“Вже телефонували “куди можна і не можна”. І всі скеровують до сімейного лікаря. Кажуть, що він має на місці це вирішувати. Не знаю, як лікар, він — непоганий, але чомусь не може знайти. І все, немає інформації. Я і на “гарячу” лінію телефонував і результатів немає ніяких”, — каже франківець.

Директор обласного департаменту охорони здоров’я Ігор Дмитренко розповідає, що ситуація, яка виникла у Віталя Ягеля, не є рідкістю. Аби її уникнути, людина, яка вакцинувалася, повинна звернутися до сімейного лікаря.

“Ми створили спеціальну форму з таблицею, яку розіслали сімейним лікарям. Відповідно, коли пацієнт звертається з тим, що немає інформації у базі даних, сімейний лікар вносить її у цю базу. Потім її опрацьовує бригада, яка у той день приїжджала на вакцинацію. Медики бригади додають інформацію і після того лікар вже зможе видрукувати сертифікат для пацієнта”, — пояснює Ігор Дмитренко.

Вакцинований франківець не може отримати сертифікат. Що робити, коли "Дія" не підтягує документ

Ігор Дмитренко радить звернутися до сімейного лікаря

На запитання про те, скільки часу може зайняти таке вироблення сертифіката, Ігор Дмитренко сказав, що не готовий дати відповідь, але думає, що це займе день-два, до трьох. Директор обласного департаменту охорони здоров’я каже, що причини зникнення інформації із системи можуть бути різними.

“Можливо, були якісь технічні несправності, можливо, десь пропав Інтернет. Ще є такий факт, що є різні системи для комунікації. Наприклад, одна первинна медична допомога працює з однією медичною системою, інша — з іншою, а лікар на первинній допомозі працює взагалі з третьою. Відповідно, ці всі програми мусять синхронізуватися між собою і тоді це все повністю буде висвітлюватися в одній системі”, — розповів Ігор Дмитренко.

Випадків, коли в систему не внесли жодних відомостей про повністю імунізовану людину, на Прикарпатті не було, каже Ігор Дмитренко.

Якщо ви вперше зайшли на YouTube канал Голос ІФ не забудьте підписатися щоб знати першими найгарячіші новини Івано-Франківська та області, про які вам не розповідають інші ЗМІ!

Підтримати Голос ІФ: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636.

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.