У “Слузі народу” ще не визначилися з наступником Ткаченка. А кандидат був

Новини, Політика, Суспільство

Верховна Рада може розглянути відставку міністра культури та інформаційної політики Олександра Ткаченка 16-19 листопада, з кандидатурою на цю посаду у владній команді ще не визначилися. 

Про це повідомляє щоденна онлайн – газета Голос ІФ з посиланням на речницю фракції “Слуга народу” Юлію Палійчук у коментарі “Українській правді”. 

“Заява написана, ймовірно її розглянуть на наступному пленарному тижні. Що стосується кандидатури наступника – будемо визначатись”.

Палійчук зазначила, що рішення Ткаченка піти з посади – вже данність.

Монобільшість зможе сформувати свою позицію “лише після обговорення цього питання на засіданні фракції, яке може відбутися наступного понеділка”.

Палійчук додала, що зараз багато хто з депутатів перебуває на округах і у відрядженнях.

Зазначимо, що наступний тиждень у Верховній Раді пленарний, засідання відбуватимуться 16-19 листопада, а потім аж із 30 листопада. 22-26 листопада нардепи працюють із виборцями.

У вересні “Українська правда” писала, що Олександр Ткаченко міг вилетіти з уряду й не за власним бажанням, бо “не справляється” і нібито може не дати раду з “Великою реставрацією”, на яку в 2022 році виділять гроші з бюджету.

За даними УП, голова Офісу президента Андрій Єрмак волів тоді віддати місце Ткаченка нинішньому першому заступнику міністра культури Ростиславу Карандєєву.

 

Ростислав Карандєєв
ФОТО МІНКУЛЬТУ – MKIP.GOV.UA

11 листопада Олександр Ткаченко написав заяву про відставку з посади міністра культури та інформаційної політики, зокрема, через раптове для нього рішення уряду забрати Держкіно в його міністерства та через малий бюджет, який планується виділити на культуру у 2022 році.

Раніше, 8 вересня, Кабмін передав Державне агентство розвитку туризму України від Мінкульту до Міністерства інфраструктури.

Сферою туризму нібито зацікавилися люди Кирила Тимошенка, заступника Єрмака.

Якщо ви вперше зайшли на YouTube канал Голос ІФ не забудьте підписатися щоб знати першими найгарячіші новини Івано-Франківська та області, про які вам не розповідають інші ЗМІ!

Підтримати Голос ІФ: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636.

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.