МОЗ думає ввести “ковідну амністію” для тих, хто купив сертифікати

Здоров'я, Новини, Суспільство

Міністерство охорони здоров’я розглядає можливість введення “ковідної амністії” для тих, хто купив документи про вакцинацію проти коронавірусу.

Про це міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко у коментарі журналістам у п’ятницю, повідомляє щоденна онлайн – газета Голос ІФ з посиланням на  Укрінформ та Інтерфакс-Україна

 “Ми відпрацьовуємо зараз можливість так званої ковідної амністії. Якщо людина купила сертифікат, приходить до лікаря, той дивиться в ЕСОЗ і бачить, що не може зробити щеплення (оскільки дані про це внесені в систему – ред.). Нам треба це прибрати, ми працюємо над цією моделлю, як це зробити”.

За його словами, у МОЗ також ретельно вивчатимуть усі випадки важкого перебігу Covid у вакцинованих людей.

“Зараз створюється комісія, і буде важко перенесена хвороба або летальний випадок у вакцинованого, розглядатися комісійно, щоб дивитися фактори – що відбулося і чому людина померла”, – сказав міністр.

Він зазначив, що під час таких перевірок виявлятимуться випадки купівлі підроблених сертифікатів вакцинації.

“Як правило, якщо людина важко переносить Covid-19, вона дуже часто зізнається, що має фальшивий сертифікат про вакцинацію”, – сказав Ляшко.

Будьте здорові друзі та не забудьте підписатися на YouTube канал Голос ІФ, дізнавайтеся актуальні новини м.Івано-Франківська та області першими!

Підтримати Голос ІФ: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636.

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.