Легенда від івано-франківських школярів увійшла до ТОП-10 найцікавіших міфів України

Новини, Суспільство

Прикарпатські школярі взяли участь у формуванні першої інтерактивної карти міфів та легенд України.

Про це повідомляє щоденна онлайн – газета Голос ІФ з посиланням на інформацію Департаменту стратегічного розвитку, цифрових трансформацій, роботи із засобами масової інформації, комунікації з мешканцями Івано-Франківської міської ради.

Як зазначається, мапа вже є доступною широкому загалу за посиланням.

Участь у створенні цікавинки взяли близько 2,5 тисяч школярів та понад 200 вчителів з 23 областей України.

Завдяки повіданим ними історіям кожен охочий має змогу надихнутися фольклором та вирушити у подорож по оповитих міфами куточках України.

Як повідомили в Департаменті, створення мапи супроводжувалося проведенням конкурсу на найцікавіший та найкраще оформлений міф або легенду. Конкурс організував та провів телеканал «ПлюсПлюс» спільно з «Освіторією» за підтримки компанії “Havas PR” та Українського художнього фонду.

До числа 10 переможців конкурсу увійшла також легенда «Тобівка» від учнів Початкової школи № 26 Івано-Франківської міської ради.

За мотивами кожної з ТОП-10 легенд телеканал «ПлюсПлюс» зніме анімаційний серіал.

Будьте здорові друзі та не забудьте підписатися на YouTube канал Голос ІФ, дізнавайтеся актуальні новини м.Івано-Франківська та області першими!

Підтримати Голос ІФ: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636.

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.