Суд не дозволив забрати в “Нафтогазу” контроль над “трубою Медведчука”

Здоров'я, Новини

Суд відхилив позов “Прикарпатзахідтрансу” щодо дозволу “Укртранснафти” управляти нафтопроводом “Самара-Західний напрямок”.

Про це повідомляє щоденна онлайн – газета Голос ІФ з посиланням на пресслужбу Антимонопольного комітету.

Так, 3 листопада Господарський суд м. Києва відмовив ТОВ “Прикарпатзахідтранс” у задоволенні позовних вимог. Компанія просила визнати недійсним і скасувати рішення АМКУ щодо надання дозволу “Укртранснафті” управляти нафтопродуктоводом “Самара-Західний напрямок”.

У червні АМКУ дозволив АТ “Укртранснафта” (дочка “Нафтогазу” – ЕП) одержати в управління частину магістрального нафтопродуктоводу “Самара-Західний напрямок”.

Комітет встановив, що ринок транспортування нафтопродуктів трубопроводами знаходиться у стані природної монополії, а в результаті  даної концентрації змінюється лише управитель активів. Відтак концентрація не змінить структуру ринку.

Також Комітет встановив, що Нафтогаз планує використовувати до 30 % потенційної потужності “труби”, а після концентрації потенційна частка на відповідному ринку не перевищить 12 %.

Не забудьте підписатися на наш YouTube канал Голос ІФ, дізнавайтеся актуальні новини м.Івано-Франківська та області першими!

Підтримати Голос ІФ: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636.

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.