В Івано-Франківську почалося будівництво розв’язки моста на Пасічну (відео+фото)

Новини, Суспільство

В Івано-Франківську “Будівельна компанія “Адамант” розпочала основні роботи з будівництва розв’язки нового моста, який з’єднує мікрорайон Пасічна із середмістям. 

Про це повідомляє щоденна онлайн – газета Голос ІФ з посиланням на Суспільне Карпати.

ТОВ “Будівельна компанія “Адамант” виграла тендер на будівництво розв’язки 7 червня. Під час торгів вони запропонували найнижчу ціну — 219 млн грн. Тоді управління капітального будівництва міської ради уклало договір з цією будівельною компанією.

В Івано-Франківську почалося будівництво розв'язки моста на Пасічну

Тендер на будівництво розв’язки виграла ТОВ “Будівельна компанія “Адамант”

Виконроб товариства Віктор Романчук розповів, що зараз тут тривають роботи з посилення сьомої опори. Підготовчі роботи підрядник розпочав 1 жовтня. Спочатку, каже Віктор Романчук, поставили паркан і зробили під’їзні шляхи.

“Насамперед треба зараз закінчити сьому опору, тобто ми зараз робимо посилення, потім — тіло опори, саму опору, а тоді беремося до самої розв’язки. Вона буде йти з вулиці Хіміків через міст, а потім естакада від сьомої опори спускається. З’їзд буде направо, на вулицю Надрічну, а заїзд на естакаду — з лівої сторони на вулицю Надрічну”, — говорить Віктор Романчук.

В Івано-Франківську почалося будівництво розв'язки моста на Пасічну

З боку вулиці Хіміків роботи з облаштування транспортної розв’язки нового моста поки не проводять.

“З того боку метал замовили на міст, зараз завод виготовляє метал. Як тільки буде готовий, то ми одразу починаємо роботу з тієї сторони теж”, — сказав Віктор Романчук.

З його слів, при стабільному фінансуванні впродовж року розв’язку зроблять.

При стабільному фінансуванні впродовж року будівництво закінчать.

Водій Володимир Козелківський каже, що очікує на те, коли зможе їздити новим мостом.

“Зранку я їду на роботу, добираюся годину-півтори. Назад — так само. Місто дуже сильно завантажене, багато машин і діватися нема куди. Деколи їжджу з Коновальця, не їжджу через центр, що ближче, а їду в об’їзд попри авторинок. Це є на 20 км більше, але набагато швидше, менше часу витрачаю”, — сказав водій.

28 жовтня Кабмін спрямував ще 20 млн грн з держбюджету на будівництво нового моста через річку Бистриця Солотвинська. Щоб дізнатися, на що витратять ці гроші, чи вистачає фінансування та які роботи щодо розв’язки на мості планують виконати до кінця цього року, кореспонденти Суспільного надіслали інформаційний запит в управління капітального будівництва міської ради.

Не забудьте підписатися на наш YouTube канал Голос ІФ, дізнавайтеся актуальні новини м.Івано-Франківська та області першими!

Підтримати Голос ІФ: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636.

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.