Грали роль соцпрацівниць і видурювали гроші: В Івано-Франківську затримали аферисток (відео)

Кримінал, Новини

Представлялися соцпрацівницями і видурювали гроші. В Івано-Франківську затримали шахрайок, які ошукали пенсіонерів на майже півмільйона гривень.

Про це повідомляє щоденна онлайн – газета Голос ІФ з посиланням на Надзвичайні новини. ICTV.

І майже 5 місяців залишались невловимими для правоохоронців. Як же їх все-таки вдалося затримати.

Вісімдесятирічна Марія не знаходить собі місця після того, як стала жертвою “соцпрацівниць”.

Пенсіонерка впустила жінок до хати. Ті хутко перевірили лічильник і з порогу дали гроші, начебто допомогу дітям війни. Потім старенька зрозуміє – ті гривні були фальшиві.

“Вони представились, що вони з водоканалу і перевіряють лічильник холодної води. А потім почали розпитувати про інше. Питали: “Ви – дитя війни? Ви гроші якісь маєте? Ось якраз мінятимуть гроші для дітей війни, то вам оформимо, щоб ви не стояли в банках”, – розповіла Марія Лук’яненко.

Жінка віддала незнайомкам всі свої заощадження. А це – 70 000 гривень.

Начальник управління карного розшуку головного управління Нацполіціі в Івано-Франківській області Роман Чекмарьов розповів, що дві жінки заходили до потерпілих в квартири, представлялися соціальними працівниками та переконували їх, що в зв’язку з виходом купюри, номіналом 1000 гривень, купюри 200 і 500 гривень будуть недійсні і їх треба міняти.

Поки одна перераховувала гроші, інша відволікала потенційну жертву.

З червня шахрайки обдурили понад десяток пенсіонерів. У людей викрали майже півмільйона гривень.

Шахрайок схопили. Зараз вони в СІЗО. Що-небудь говорити слідчим відмовляються. Злодійкам загрожує до 8 років за гратами.

Не забудьте підписатися на наш YouTube канал Голос ІФ, дізнавайтеся актуальні новини м.Івано-Франківська та області першими!

Підтримати Голос ІФ: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636.

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.