Президентський рейтинг: відомо, хто лідирує у соцопитуваннях

Новини, Політика

Якби найближчим часом відбувалися президентські вибори, найбільше голосів у першому турі отримав би Володимир Зеленський.

Про це повідомляє щоденна онлайн – газета Голос ІФ з посиланням на результати опитування, яке провела соціологічна служба Центру Разумкова.

Зокрема, за чинного президента віддали б свій голос 17% усіх опитаних або 26% тих, хто візьме участь у виборах і визначився, за кого голосуватиме.

На другому місці п’ятий президент, лідер партії «Європейська солідарність» Петро Порошенко. За нього мають намір проголосувати відповідно 9% і 14% опитаних.

Замикає трійку лідер партії «ОПЗЖ» Юрій Бойко, за якого проголосували б відповідно 7% і 12%.

Водночас за лідерку партії «Батьківщини» Юлію Тимошенко мають намір віддати свій голос відповідно 7% і 10%, за ексспікера парламенту Дмитра Разумкова — відповідно 6% і 9%, за екснардепа Євгена Мураєва — відповідно 4% і 6%, а за лідера партії «Сила і честь» Ігоря Смешка — відповідно 3% і 5%.

Наступний у рейтингу лідер «Української стратегії» Володимир Гройсман, за якого проголосували б відповідно 2% і 3,5%.

Водночас за лідера партії «Громадянська позиція» Анатолія Гриценка мають намір проголосувати відповідно 2% і 3%, за лідера Радикальної партії Олега Ляшка — відповідно 2% і 2%, а за експолітика та шоумена Сергію Притулу — відповідно 1,5% і 2%.

Заразом за представника Всеукраїнського об’єднання «Свобода» Руслана Кошулинського готові проголосувати відповідно 1% і 2%, а за очільника Києва Віталія Кличка — відповідно 1% і 1%.

Зауважимо, що у порівнянні з кінцем липня 2021 року електоральна підтримка Зеленського знизилася з 19,5% до 17% серед усіх опитаних.

Не забудьте підписатися на наш YouTube канал Голос ІФ, дізнавайтеся актуальні новини м.Івано-Франківська та області першими!

Підтримати Голос ІФ: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636.

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.