Будівництво нового військового містечка в Коломиї – зможе вирішити питання житла для ветеранів та військовослужбовців

Новини, Суспільство
На жаль, зустріли опір виконавчої гілки влади, а саме заступника міського голови, який блокує цей проєкт.
На засідання 21 сесії Коломийської міської ради прийшли учасники війни з запитанням: чому не виділяються земельні ділянки для ветеранів? Про це йдеться на сторінці Facebook секретаря Коломийської міської ради Андрія Куничака, пише щоденна онлайн – газета Голос ІФ.

Скажу за себе та фракцію “ЄС” Коломийської міської ради – завжди підтримували та будемо підтримувати ветеранів та військових.

Щоб слова не розходились з дійсністю, наведу приклад.

“Для того, щоб вирішити житлові питання ветеранів та військових нашої громади, запропонував та дав доручення ще 9 червня цього року головному архітектору та земельному відділу підготувати проєкт рішення щодо виділення земельної ділянки, орієнтовною площею 4,4 га для будівництва багатоповерхової житлової забудови військовослужбовцям та ветеранам за адресою: масив Мазепи, Маковея, Воробкевича, в районі ВПУ №14”, – пише Куничак.

Такий проєкт може бути новим військовим містечком у нашому місті й дав би змогу розв’язати житлові проблеми військових та ветеранів. Тут можна було б залучати державні чи приватні інвестиції. Хочу нагадати, що за президенства Петра Порошенка будівництво житла для військових та ветеранів відбувалось регулярно.

Будівництво нового військового містечка дало б змогу забезпечити житлом як ветеранів, так і військовослужбовців 10-ої ОГШБ та Корницького військового аеродрому.

На жаль, зустріли опір виконавчої гілки влади, а саме заступника міського голови, який блокує цей проєкт.

“Мені прикро, що на сьомий рік війни ветерани повинні приходити на сесії міської ради й вимагати те, що по закону належить їм. Хочу підкреслити, що депутати готові підтримати проєкт будівництва нового військового містечка, але, на жаль, не всі!” – додає секретар.

На 21 сесії частина депутатів проголосувала за зміни до генплану, чим надала дозвіл для будівництва житла працівникам правоохоронної системи. Чому ми не йдемо на зустріч таким чином ветеранам і військовослужбовцям? Така позиція окремих політиків, м’яко кажучи, дивує! – резюмує Андрій Куничак.

Не забудьте підписатися на наш YouTube канал Голос ІФ, дізнавайтеся актуальні новини м.Івано-Франківська та області першими!

Підтримати Голос ІФ: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636.

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.