Ляшко все ще вірить, що можна вакцинувати 70% українців до кінця року

Здоров'я, Новини, Суспільство

Міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко вірить у можливість вакцинувати 70% дорослого населення України до кінця року, хоча зараз повний цикл щеплень зробили близько 19%.

Про це повідомляє щоденна онлайн – газета Голос ІФ з посиланням на інтерв’ю Ляшка “Українській правді”.

“Зараз ми вийшли на зовсім інші цифри щеплень, 22 жовтня ми мали п’ятий день поспіль добовий рекорд за кількістю щеплень. Ми зробили 289 тисяч щеплень за добу – колись ми стільки робили за місяць.

Якщо навіть математично помножити 250 тисяч щеплень на 70 днів, якщо ця тенденція збережеться, то буде відповідь на ваше запитання (як вакцинувати ще 50% українців до кінця року – ред.)”.

Ляшко вважає, що “треба зробити умови”, щоб  кількість охочих зробити щеплення “була така чи й більше”.

Він також погодився, що обов’язковість щеплень стимулює людей щеплюватися.

Голова МОЗ наголосив, що “система охорони здоров’я спроможна” вакцинувати до 31 грудня 70% населення, але “впливає на це велика кількість факторів”, зокрема заклики антивакцинаторів.

Він зазначив, що коли 70% українців було охоплено інформацією про доцільність проведення щеплень проти ковіду, але люди масово вакцинуватися не йшли – “для посилення (мотивації – ред.) збіглося декілька факторів”: зростання кількості хворих,  введення обмежень у “червоних зонах”, реклама на національних телеканалах.

 “Антивакцинальний рух не з’явився в ковіді. Він просто показав його актуальність, дуже сильно показав актуальність. І не тільки в Україні.

Коли я був санлікарем і говорив про спроможність робити 250 тисяч щеплень за день, та навіть 150, то мені сміялись і казали: “Ну-ну, в Україні такий антивакцинальний рух, де не довіряють, ніколи не зроблять”. Сьогодні ми маємо 250 тисяч, майже 290.

Але ми ж дивимось на європейські країни, бачимо рівень, який вони досягнули і який хочемо досягнути ми. І бажано зробити це дуже швидко”.

Не забудьте підписатися на наш YouTube канал Голос ІФ, дізнавайтеся актуальні новини м.Івано-Франківська та області першими!

Підтримати Голос ІФ: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636.

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.