Стронґменка Ганна Васюк з Прикарпаття побореться за титул найсильнішої жінки на світових іграх у США (фото)

Новини, Суспільство

Стронґменка Ганна Васюк представлятиме Україну на світових іграх Official Strongman Game.

Про це повідомляє щоденна онлайн – газета Голос ІФ з посиланням на galka.if.ua.

Змагання пройдуть 12-14 листопада у Флориді (США).

Про підготовку та очікування від богатирських ігор розповіли 25 жовтня на пресконференції у Франківську.

За словами президента обласного осередку федерації найсильніших Атлетів України та перетягування канату, тренера Володимира Пиндуса, це надзвичайна подія:

«Вперше в історії незалежної України жінка прийматиме участь у чемпіонаті світу. Харків‘янка Ганна Васюк, яка представлятиме Франківщину, змагатиметься у ваговій категорії до 82 кг. Попередньо, на світові ігри заявилися уже 22 країни. Для того, шоб потрапити на ці змагання, треба проходити відбір, але завдяки досягненням Ганни їй прийшло запрошення взяти участь без відбору».

Нагадаємо, Ганна Васюк – дворазова чемпіонка України з богатирського багатоборства, володарка кубку України з богатирського багатоборства, багаторазова рекордсменка України.

Богатирка каже – це будуть дуже важкі змагання, бо рівень їх значно вищий, ніж в Україні.

«Будуть по 2 вправи кожного дня. Після першого дня лише 10 спортсменів перейдуть до наступного етапу, і лише в фіналі буде можливість боротися за титул найсильнішої жінки. Найскладніше буде те, що ваги, які там будуть представлені, – значно вищі, ніж ті, які зазвичай в Україні. Наприклад, у вправі, де треба переносити коромисло: максимальна вага в Україні – 200 кг, там буде близько 280 кг. Словом, там такі ваги, які і чоловіки не завжди долають. Складнощів є дуже багато, а ще – мовний бар’єр, у різних вправах можуть бути нюанси у виконанні», – ділиться Ганна Васюк.

Начальник відділу спорту франківської міськради Денис Рудницький зазначив – дуже приємно, що стронґменка виступатиме саме від Івано-Франківська.

«Своїми результатами Ганна доводить, що наразі вона одна з найсильніших жінок у нашій державі. Бажаю вам потрапити у десятку найсильніших, і загалом виступити якнайкраще», – каже Рудницький.

Володимир Пиндус додає – у богатирському багатоборстві є близько 60 вправ, і спортсмен має бути готовим до всіх.

«Ми готуємося до змагань уже більше трьох місяців. Кожен має якісь свої коронні вправи, але тих, які найбільше любить Ганна, у США не буде. Ми тренуємося в «неулюблених» вправах, але сподіваємося показати якнайкращий результат».

Спонсорує поїздку на змагання будівельна компанія blago developer.

Не забудьте підписатися на наш YouTube канал Голос ІФ, дізнавайтеся актуальні новини м.Івано-Франківська та області першими!

Підтримати Голос ІФ: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636.

 

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.