Івано-Франківськ: палац Потоцьких “оживляють” за майже 18 мільйонів гривень

Економіка, Новини, Суспільство, Туризм

У межах проєкту «Створення комунікаційної єврорегіональної Платформи «ідеальних» міст для переорієнтації туризму в Івано-Франківській області» триває реставрація палацу Потоцьких.

Про це йшлося на пресконференції з представленням презентації про хід реалізації 25 жовтня, інформує щоденна онлайн – газета Голос ІФ з посиланням на  “Галку”.

Загальний бюджет проєкту – 17 мільйонів 969 тисяч 835 гривень, з яких близько 12 з половиною мільйонів з державного бюджету, отриманих від Європейського Союзу й п’ять з половиною мільйонів – з місцевого бюджету. Тривалість проєкту – 24 місяці.

Грантовий проєкт було підготовлено колективом комунального підприємства «Простір інноваційних креацій «Палац», за найбільшої участі заступниці директора з питань інвестицій Оксани Ковальчук.

Як пояснює керівництво проєкту, серед завдань – створення відкритого багатофункціонального простору на базі палацу Потоцького. Зокрема створення конгрес-центру та проведення реставраційних робіт у корпусі А, облаштування інтерактивного музею тощо.

«Реалізація проєкту розпочалась у червні. Спочатку було підписано меморандум про співпрацю українських міст, заснованих як «ідеальні» ренесансно-барокові міста. Йдеться про Жовкву, Броди, Полонне, Богородчани та Маріямпіль. Будуть розроблені маталеві 3D макети цих населених пунктів, а також Станіславова», – каже Ковальчук.

Для облаштування інтерактивного музею проведено тендерні закупівлі на облаштування для музею та конференц-зали.

На даний час очікується експертиза на реставрацію першого поверху корпусу «А» палацу Потоцьких та опісля буде здійснено підготовку тендерної документації на проведення реставраційних робіт вказаної будівлі.

У межах проєкту також розроблено бренд Citta Ideale. Триває наповення сайту та розробка канцелярії.

Заступниця директора міського департаменту економічного розвитку, екології та енергозбереження Надія Кромкач каже, реалізація вказаного проєкту змусить туристів затриматися в Івано-Франківську.

«Хочеться, аби Франківськ сприймали не лише як «ворота в Карпати». Чим більше буде відреставрованих пам‘яток – тим довше туристи будуть затримуватися в місті», – вважає Кромкач.

До слова, за дев‘ять місяців поточного року туристичний збір приніс Івано-Франківську один мільйон гривень.

Не забудьте підписатися на наш YouTube канал Голос ІФ, дізнавайтеся актуальні новини м.Івано-Франківська та області першими!

Підтримати Голос ІФ: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636.

 

 

 

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.