Чемпіонат зі спортивної ходьби: в Івано-Франківську встановили рекорд України (фото)

Новини, Суспільство
У неділю, 24 жовтня, в Івано-Франківську відбувся чемпіонат України зі спортивної ходьби та ХХV Міжнародні змагання Кубок «Вечірній Івано-Франківськ».
Про це повідомляє щоденна онлайн – газета Голос ІФ з посиланням на сторінку Департаменту молодіжної політики та спорту Івано-Франківської міської ради у Facebook.
Участь у змаганнях взяли 175 атлетів з 12 областей України, а також з Польщі, Литви, Латвії й Угорщини.
До змагань залучили трьох міжнародних суддів, а тому всі результати, показані на турнірі, зараховуються до офіційної міжнародної статистики.
Зокрема, на дистанції 35 км серед жінок дебютували Надія Боровська (Волинська область) та Інна Лосева (Сумська область). Їм вдалося із першої спроби виконати нормативи для участі в чемпіонаті Європи та світу 2022 року.

Крім того, Надія Боровська встановила рекорд України. Вона здолала дистанцію другою за 2 год. 51 хв 59 с. На 1 хв 5 с швидше фінішувала полька Катажина Здзебло. Третьою стала Тамара Гаврилюк (Житомирська область). Жінка також виконала нормативи на чемпіонати світу і Європи (2 год. 52 хв 24 с). Інна Лосева перетнула фінішну лінію четвертою (2 год. 53 хв 33 с).

Серед чоловіків на дистанції 35 км норматив для участі в чемпіонаті Європи виграв Назар Коваленко (Київська область). Він фінішував за 2 год 33 хв 17 с. До нормативу на чемпіонат світу спортсмену не вистачило лише 17 с. При цьому Назар Коваленко більше, ніж на три хвилини випередив поляка Якуба Єлонека (2 год. 36 хв 59 с). Першу трійку з часом 2 год. 41 хв 04 с замкнув Дмитро Собчук (Волинська область), йдеться у повідомленні.

Дистанцію 20 км виграли Сергій Світличний (1:25:56 год) та Аліна Білорус (1:45:07 год).
На дистанції 10 км серед юніорок перемогла Валерія Шоломіцька (47.10 хв). Серед юніорів переміг Микола Рущак (44:37 хв).
Скороходи розіграли нагороди як у змаганнях серед дорослих, так і в категоріях U23, U20, U18 i U16.
Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.