Вимагав хабар: начальника Управління Держпраці в Івано-Франківській області взяли під варту та відсторонили від посади

Кримінал, Новини, Суспільство

Начальника Управління Держпраці в Івано-Франківській області Ігоря Росипайла, що отримав понад 67 тисяч гривень неправомірної вигоди, взяли під варту й відсторонили від посади.

Про це повідомляє щоденна онлайн – газета Голос ІФ з посиланням на Тернопільську обласну прокуратуру.

За версією слідства, посадовець вимагав від представника товариства, що проводить відповідне навчання з питань охорони праці, неправомірну вигоду за створення комісій, проведення процесу навчання та перевірки знань з питань охорони праці й підписання ним відповідних посвідчень про здачу навчального матеріалу.

На початку вересня чиновник через посередника одержав частину неправомірної вигоди – 28,5 тисяч гривень, за підписані ним 114 посвідчень про перевірку знань з питань охорони праці.

Згодом, 19 жовтня, посадовець отримав решту суми – 39 тисяч гривень за 147 посвідчень. Після одержання неправомірної вигоди, чиновника затримали в порядку ст. 208 КПК України.

Викриття правопорушника проводили спільно з працівниками СБУ в Івано-Франківській області та слідчими ТУ ДБР, розташованого у місті Львів.

Івано-Франківський суд задовільнив клопотання сторони обвинувачення  про обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою з визначенням застави підозрюваному в отриманні понад 67 тис грн неправомірної вигоди начальнику Управління Держпраці.

Процесуальне керівництво у кримінальному провадженні здійснює Тернопільська обласна прокуратура.

Ухвалою цього ж суду начальника Управління Держпраці відсторонили на 2 місяці від посади.

Не забудьте підписатися на наш YouTube канал Голос ІФ, дізнавайтеся актуальні новини м.Івано-Франківська та області першими!

Підтримати Голос ІФ: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636.

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.