У Франківську затримали “соцпрацівниць”, які обікрали пенсіонерів на 420 тисяч гривень

Кримінал, Новини, Суспільство

«Соцпрацівниць», які виманювали гроші у пенсіонерів, взяли під варту.

Про це пише щоденна онлайн – газета Голос ІФ з посиланням на Версії.

23 жовтня, суд задовольнив клопотання органів досудового розслідування щодо обрання підозрюваним запобіжного заходу у виді тримання під вартою.

«За даними слідства, зловмисниці обкрадали та виманювали кошти у жителів Івано-Франківська. Вони представлялись соціальними працівниками, пред’являючи підроблені посвідчення, та пропонували обміняти гроші «старого» зразка на «новий» або ж написати заяву про отримання соціальної допомоги. Пізніше потерпілі з’ясовували, що їх ошукали, а обміняні купюри є сувенірною продукцією», – повідомили в прокуратурі Івано-Франківської області.

За попередніми даними, зловмисниці заволоділи коштами на понад 400 тис. грн.

Їм загрожує до шести років ув’язнення.

Нагадаємо, поліцейські встановили, що мешканки Дніпропетровської області 23 та 38 років у червні приїхали на Івано-Франківщину. За цей період вони вчинили 11 кримінальних правопорушень. Майже в усіх випадках потерпілі — люди похилого віку.

У шести випадках затримані скоїли з помешкань потерпілих крадіжки золотих виробів та грошей. У своїй злочинній діяльності зловмисниці заволоділи близько 420 тис. гривнями потерпілих.

Поліцейські оперативно затримали групу шахрайок на одній із вулиць обласного центру після скоєння чергового злочину.

Не забудьте підписатися на наш YouTube канал Голос ІФ, дізнавайтеся актуальні новини м.Івано-Франківська та області першими!

Підтримати Голос ІФ: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636.

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.