Депутати Коломийської міськради стали на захист медиків й вимагають для них підвищення зарплати, – Андрій Куничак

Економіка, Новини, Політика, Суспільство
Таке ставлення з боку держави до медпрацівників — ганебне! Особливо в умовах пандемії.
Фракція “Європейська Солідарність” була ініціатором звернення, у якому закликала Кабмін, Верховну Раду та Президента України якнайшвидше погасити заборгованість з виплати зарплати медпрацівникам та не допустити скорочення посад.

Про цк пише на своїй сторінці у Facebook секретар Коломийської міської ради Андрій Куничак, передає щоденна онлайн – газета Голос ІФ .

“Дякуємо всім колегам-депутатам, що підтримали дане звернення на сесії Коломийської міської ради! Сьогодні заборгованість по зарплаті серед медиків сягає — 108,5 млн грн”, – пише Куничак.

Таке ставлення з боку держави до медпрацівників — ганебне! Особливо в умовах пандемії.

У бюджеті на 2022 рік передбачається збільшення мінімальної заробітної плати для лікарів до 20 тис грн та для середнього медичного персоналу до 13,5 тис грн. Однак, сьогодні в системі охорони здоров’я України працює понад 420 тис лікарів та середнього медперсоналу, а коштів передбачили тільки на 290 тис медиків.

“У зверненні вимагаємо передбачити в бюджеті на 2022 рік фінансування охорони здоров’я у повному обсязі та не допустити скорочення медичних працівників, а навпаки – забезпечити всіх медиків гідною заробітною платою!” – резюмує секретар міськради.

Не забудьте підписатися на наш YouTube канал Голос ІФ, дізнавайтеся актуальні новини м.Івано-Франківська та області першими!

Підтримати Голос ІФ: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636.

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.