Бабусина криївка: у Верховині відкрили місце, яке розкаже про повстанське кохання і силу духу (фото)

Новини, Суспільство, Туризм

Днями у центрі Верховини відкрили криївку в пам’ять про зв’язкову Анастасію Чупрінчук. 27 вересня жінка мала відзначити 100 років, але пів року не дожила до ювілею.

В пам’ять про бабусю її онука Ольга Соломійчук облаштувала особливе місце, яке розкаже про життя повстанки й підпільний рух у Карпатах.

Про це повідомляє щоденна онлайн – газета Голос ІФ з посиланням на Репортер.

Мала щастя розпитатись

За словами Ольги Соломійчук, ідея відкрити криївку в неї виникла ще понад 20 років тому. Справа пішла, коли онука забрала бабусю до себе у Верховину з села Рівня. Бабуся знала про затію онуки й дуже раділа, що рідні цікавляться та пам’ятають про неї та інших повстанців.

Криївку облаштували у підвальному приміщенні невеликого будинку. Зовні нічого особливого. Лише обтягнутий маскувальною сіткою вхід натякає на щось цікаве. Але всередині – велике приміщення з двома маленькими віконцями, закладеними мохом. Зі стелі жевріють маленькі ліхтарики, посередині довжелезний стіл. Біля нього лавки, застелені гуцульськими килимами. На бетонних стінах багато фотографій, на лавках під стінами – військові експонати.

Не забудьте підписатися на наш YouTube канал Голос ІФ, дізнавайтеся актуальні новини м.Івано-Франківська та області першими!

Підтримати Голос ІФ: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636.

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.