В Україні почали діяти нові правила перевезень: що потрібно знати

Здоров'я, Новини, Суспільство

Поліцейські зупинятимуть автобуси міжрегіонального сполучення і перевірятимуть у водіїв наявність необхідних документів.

Про це повідомляє щоденна онлайн – газета Голос ІФ з посиланням на РБК-Україна.

З 21 жовтня почали діяти нові правила пасажирських перевезень. Міжрегіональні перевезення пасажирів у регіонах із “жовтим”, “помаранчевим” чи “червоним” рівнем епідемічної небезпеки будуть дозволені за умови наявності у всіх водіїв, членів екіпажу літака та пасажирів необхідних документів.

Що перевірятиме поліція

Автобуси міжрегіонального сполучення будуть зупиняти поліцейські. Вони перевірятимуть наявність таких документів:

  • документа, що підтверджує отримання повного курсу вакцинації або документа, що підтверджує отримання однієї дози дводозної вакцини для регіонів “жовтого” рівня епідемічної небезпеки;
  • міжнародного, внутрішнього сертифіката або іноземного сертифіката, що підтверджує вакцинацію від Covid-19 однією дозою однодозної вакцини чи двома дозами дводозної вакцини, дозволених ВООЗ для використання в надзвичайних ситуаціях;
  • негативного результату тестування від Covid-19 методом ПЛР або експрес-тесту на визначення антигену коронавірусу SARS-CoV-2, який чинний 72 години.

Висаджувати з автобуса чи взагалі знімати його з маршруту поліцейські не будуть.

Голова Національної поліції України Ігор Клименко зазначив:

Особливу увагу звертаємо на документування злочинів, пов’язаних із підробкою документів, які підтверджують КОВІД-безпечність громадян. Таких проваджень розпочато понад 730

Розмір штрафу

Відповідальність за наявність усіх необхідних документів несе перевізник. Сума штрафу для юридичних осіб коливається в межах 34-51 тисячі гривень.

Перевірки поїздів

Поліція посилила контроль на території та поблизу залізничних вокзалів, аби при виявленні порушення нових правил швидше відреагувати.

Масковий режим

Денис Шмигаль також заявив, що ретельно будуть стежити за дотриманням маскового режиму. Починаючи з 20 листопада минулого року винесено майже 386 тисяч адмінпостанов за недотримання маскового режиму (ч.2 ст.44-3 КУпАП).

Не забудьте підписатися на наш YouTube канал Голос ІФ, дізнавайтеся актуальні новини м.Івано-Франківська та області першими!

Підтримати Голос ІФ: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636.

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.