У МОЗ назвали умову скасування маскового режиму в Україні

Новини, Суспільство

Скасувати масковий режим в Україні зможуть тільки тоді, коли 70-80% дорослого населення країни буде вакциновано. Поки Міністерство охорони здоров’я це питання не порушує.

Про це передає щоденна онлайн – газета Голос ІФ з посиланням на OBOZREVATEL.

Про це розповів глава МОЗ Віктор Ляшко. Він пояснив, що навіть подвійна доза вакцини не звільняє від необхідності дотримуватися протиепідемічних заходів безпеки.

“У нас поки занадто низький відсоток вакцинованих, щоб нехтувати додатковими методами захисту в побуті. Тому що спочатку знімати маску, а потім перевіряти, у кого є сертифікат, хто вакцинований, хто ні – це не годиться”, – зазначив Ляшко.

Він також додав, що вакцина сама по собі забезпечує гарантії, що людина не заразиться, а тільки рятує від тяжкого перебігу хвороби та знижує ймовірність реанімації.

“Таким чином, після отримання щеплення людина може не мати симптомів, але бути носієм і заражати інших”, – підкреслив глава МОЗ.

Не забудьте підписатися на наш YouTube канал Голос ІФ, дізнавайтеся актуальні новини м.Івано-Франківська та області першими!

Підтримати Голос ІФ: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636.

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.