На Прикарпатті більше тисячі котелень досі без газу

Економіка, Новини, Суспільство
В Івано-Франківську стартував опалювальний сезон. Так, 18 жовтня АТ «Івано-Франківськгаз» здійснив пуск газу на усі котельні “Івано-Франківськтеплокомуненерго”.
Про це передає щоденна онлайн – газета Голос ІФ з посиланням на пресслужбі Оператора ГРМ.
“Це стало можливо завдяки укладанню договору тепловиків з НАК «Нафтогаз України» на закупівлю необхідних об’ємів газу, а також погашенню заборгованості за розподіл блакитного палива на 90%. У разі не виконання однієї з цих умов, відповідно до чинного законодавства, відновлення газопостачання було б не можливе” , – повідомили в АТ “Івано-Франківськгаз”.
Водночас, наразі без газу залишаються ще 1042 котельні бюджетних установ. А це заклади охорони здоров’я, освіти, культури та ін. Попри підписання Меморандуму між урядом, місцевою владою та НАК «Нафтогаз України» про незмінну ціну газу протягом цього опалювального сезону – 16,8 грн/куб. м, більшість бюджетних закладів, за словами газовиків, досі не уклали договори на постачання природного газу з необхідними його об’ємами.

Не забудьте підписатися на наш YouTube канал Голос ІФ, дізнавайтеся актуальні новини м.Івано-Франківська та області першими!

Підтримати Голос ІФ: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636.

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.