На Івано-Франківщині перевірятимуть пункти та центри вакцинації — облдержадміністрації

Здоров'я, Новини, Суспільство

На Івано-Франківщині перевірятимуть пункти щеплень та центри масової вакцинації.

Про це на нараді в голови облдержадміністрації повідомив керівник департаменту охорони здоров’я Ігор Дмитренко.

Про це повідомляє щоденна онлайн – газета Голос ІФ з посиланням на Суспільне.

За його словами, це роблять для того, аби промоніторити, як працюють пункти щеплень і центри вакцинацій.

“Починаємо об’їзди по пунктах щеплень і центрах вакцинації. Якщо я приїду і ці заклади не працюватимуть, то буде адміністративне покарання, будемо писати рішення Національній службі здоров’я України про безвідповідальність і ситуацію, яка склалася в області”, — сказав Ігор Дмитренко.

Також у пунктах вакцинації планують змінити графік роботи. Ігор Дмитренко каже, це потрібно для того, щоб люди могли щепитися і після робочого дня.

“Прохання на місцевому рівні змістити та скорегувати графік роботи — одні працюють з 10:00 до 16:00, інші — з 12:00 до 20:00, щоб люди могли прийти та вакцинуватися”, — додав Ігор Дмитренко.

Що відомо

З 1 до 15 жовтня — в Івано-Франківській центральній міській клінічній лікарні зросла кількість хворих на COVID-19, які потрапляють у медзаклад у важкому стані.

У Франківському обласному перинатальному центрі розгорнули додаткові ліжка для пацієнтів з COVID-19.

Згідно з даними Міністерства охорони здоров’я станом на 18 жовтня Івано-Франківська область потрапляє у “помаранчеву” карантинну зону.

За минулу добу на Івано-Франківщині медики зафіксували 184 нові випадки COVID-19. Також лікарі зареєстрували п’ять летальних випадків з діагнозом COVID-19. Одужання від COVID-19 за добу медпрацівники підтвердили 22 людям.

За добу 17 жовтня від COVID-19 в Івано-Франківській області медики імунізували 1 093 людини.

В Івано-Франківській територіальній громаді зростає кількість госпіталізованих через COVID-19. Зокрема, збільшилася захворюваність серед дітей. Лікарні розгортають додаткові ліжка.

Не забудьте підписатися на наш YouTube канал Голос ІФ, дізнавайтеся актуальні новини м.Івано-Франківська та області першими!

Підтримати Голос ІФ: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636.

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.