Федерація роботодавців України підтримала ідею Тимошенко про введення НС в енергетиці

Економіка, Новини, Суспільство

Федерація роботодавців України (ФРУ) вимагає від парламенту та уряду вжити негайних кроків для подолання кризової ситуації в енергетиці, викликаної критичним зростанням цін на енергоносії.

Про це йдеться у заяві ФРУ, яку було підготовлено за результатами розширеного засідання Президії Ради ФРУ за участі відомих промисловців, які представляють провідні вітчизняні компанії, повідомляє щоденна онлайн – газета Голос ІФ з посиланням на Апостроф .

Учасники заходу констатували, що протягом 2021 року відбулося величезне зростання вартості енергоресурсів, що є вбивчим для української промисловості.

“Неможливо будувати конкурентну економіку, коли ціна на газ для українських підприємств у 4-5 разів вища, ніж у їхніх конкурентів”, – переконані представники вітчизняних підприємств.

Експерти застерігають, що у разі відсутності невідкладних кроків з боку влади по стабілізації вказаної ситуації країна отримає негативні наслідки. Це, зокрема, скорочення працівників на підприємствах, закриття компаній або зупинку виробництва, збільшення міграції працездатного населення України за кордон та зменшення надходжень до бюджетів різних рівнів.

“Катастрофічна ситуація, що склалася на ринках енергоресурсів України, для захисту промисловості та економіки України в цілому потребує термінових дій влади”, – вважають роботодавці.

Тому для якнайшвидшого розв’язання ситуації вони вимагають від Верховної Ради ухвалити постанову про визнання поточної ситуації на ринку природного газу кризовою ситуацією рівня надзвичайної ситуації. У вказаній постанові визначити заходи для виходу з кризової ситуації, взявши до уваги пропозиції Європейської комісії.

Детальніше з вимогами роботодавців до парламенту, уряду та Нацбанку можна ознайомитися на сайті ФРУ.

Нагадаємо, лідер “Батьківщини” Юлія Тимошенко назвала ситуацію в енергетиці катастрофічною та закликала владу захистити бізнес і людей. Для цього вона закликала впровадити розроблений її командою план подолання енергетичної кризи, який передбачає введення надзвичайного стану в енергетиці, припинення експорту природного газу з України, усунення посередників між видобутком і облгазами та ухвалення законопроєкту “Батьківщини” про спрямування дешевого газу власного видобутку на потреби населення.

Не забудьте підписатися на наш YouTube канал Голос ІФ, дізнавайтеся актуальні новини м.Івано-Франківська та області першими!

Підтримати Голос ІФ: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636.

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.