ПриватБанк блокує перекази і картки, вимагає відповісти на питання і показати довідки: що відбувається

Економіка, Новини, Суспільство

ПриватБанк для боротьби з шахраями й відмиванням коштів блокує перекази і картки своїх клієнтів. Українців просять підтвердити свою особистість після спроби переказу, а також довести, що гроші на рахунку зароблено легально.

На дії банку клієнти скаржаться на спеціалізованому форумі “Мінфін”, передає щоденна онлайн – газета Голос ІФ з посиланням на Обозреватель. У банку пояснюють, що діють у межах закону і не можуть порушити правила.

Просять підтвердити свою особистість

Через збільшення кількості випадків шахрайства банки посилюють контроль і блокують операції, які намагаються провести справжні власники банківської картки. “Хотів переказати на свій рахунок в іншому банку. Під час переказу прийшло повідомлення: щоб продовжити, зателефонуйте на 3700 (гаряча лінія банку. – Ред.)” – поскаржився клієнт.

Співробітник “Привату” попросив назвати суму переказу, кому переказують гроші, ПІБ, дату народження, повну адресу прописки, рік народження, повну кількість років. І хоча у клієнта такі питання викликали обурення, це може бути дієвим способом вирахувати шахраїв і не допустити крадіжки коштів.

“Бувають ситуації, коли шахраї отримують доступ до мобільного шляхом перевипуску сім-картки і в цьому випадку смс не є перешкодою для них. Відмова від перевірки операцій і підтвердження особи клієнта або не проходження верифікації піддає ризику втратити свої кошти”, – пояснили в банку.

Вимагають підтвердити свої доходи

Банк також зобов’язаний перевіряти, чи легально клієнт отримує свої доходи. “Після певних оплат банк захотів документи про походження коштів. Зрозумів, що раз у банку не вистачає розуму переглянути всю історію по картках клієнта, який у ньому обслуговується більш ніж 10 років, час закривати там всі картки”, – обурився клієнт.

У Приватбанку пояснили: щоб продовжити співпрацю з клієнтом і розблокувати картки, потрібно надати документи, які підтвердять джерела доходу. Відзначимо, “Приват” в цьому випадку виконує вимоги закону. Просто так пропускати сумнівні операції не можна.

Не забудьте підписатися на наш YouTube канал Голос ІФ, дізнавайтеся актуальні новини м.Івано-Франківська та області першими!

Підтримати Голос ІФ: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636.

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.