Багаж у міському громадському транспорті. За що треба платити

Новини, Суспільство

Як відбувається перевезення багажу у громадському транспорті і чи треба за нього платити?

Про це передає щоденна онлайн – газета Голос ІФ з посиланням на пресслужбу комунального підприємства «Електроавтотранс».

Як зазначається, перевезення ручної поклажі у громадському транспорті є безкоштовним. Це, зокрема, передбачено пунктом 9.2 Правил користування міським пасажирським транспортом у Івано-Франківській міській територіальній громаді.

Ручною поклажею вважають речі, розміри яких не перевищують 60х40х20 сантиметрів, а вага не перевищує 10 кілограмів. Такі речі мають без труднощів розміщуватися в салоні. Зокрема на колінах або поруч із власником на підлозі. Багаж не має загороджувати прохід іншим.

Іншим багажем вважаються такі речі, розміри яких перевищують 60х40х20 сантиметрів.

«Він може бути, зокрема, довговимірним чи багатогабаритним. Його слід розміщати в салоні так, щоб зважати на вільний прохід пасажирів, і не блокувати доступ до основних та аварійних виходів», – розповіли у пресслужбі підприємства.

При цьому одну одиницю багажу пасажиру дозволяється перевозити безкоштовно. За кожну наступну одиницю багажу доведеться сплативши, придбавши квиток у водія.

В «Електровтотрансі» також зауважили, що пасажири, які мають право на пільговий проїзд та проїзд зі зниженою вартістю, сплачують за перевезення додаткового багажу на загальних підставах.

Не забудьте підписатися на наш YouTube канал Голос ІФ, дізнавайтеся актуальні новини м.Івано-Франківська та області першими!

Підтримати Голос ІФ: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636.

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.