Виконком офіційно затвердив дату початку опалювального сезону в Івано-Франківську

Новини, Суспільство

Опалювальний сезон в Івано-Франківську таки розпочнеться 18 жовтня.

Про це передає щоденна онлайн – газета Голос ІФ з посиланням на засідання виконавчого комітету Івано-Франківської міської ради.

Рішення одноголосно підтримали 41 член виконкому.

Відповідно до тексту документу, що його зачитала Світлана Криворучко, директорка Департаменту економічного розвитку, екології та енергозбереження  Івано-Франківської міської ради , опалювальний період 18 жовтня розпочнеться у житловому фонді, закладах охорони здров’я, освіти, культури, установах, організаціях, підприємствах Івано-Франківської територіальної громади.

Рішення також зобов’язує ДМП «Івано-Франківськтеплокомунерго» розпочати подачу теплоносія, а комунальне підприємство «Управляюча компанія «Комфортний дім» та інших управителів житлового фонду – забезпечити приймання теплоносія системами опалення належних їм будівель.

Як зазначили на засіданні, подача тепла відбуватиметься поступово і цей процес може затягнутись на кілька днів.

«Зрозуміло, що будуть певні моменти – у нас є нюанси: з тим, що система централізованого опалення у нас є достатньо зношена. Відповідно буде декілька днів… Зрозуміло, що пріоритет – заклади освіти, лікарні ну і житловий фонд», – зазначив Івано-Франківський міський голова Руслан Марцінків.

За його словами, міська влада також вирішила допомогти мешканцям тих будинків, які вже відключилися від централізованого опалення і в даний час перебувають у процесі перепідключення на індивідуальне опалення. Наразі розробляються відповідні пропозиції.

«Маємо ряд таких будинків, особливо в районі СТЕКу і ми хочемо допомогти людям, але там теж будуть значні затримки з входженням в опалювальний сезон», – зазначив міський голова.

Раніше Руслан Марцінків назвав 16 таких адрес у місті Івано-Франківську.

Не забудьте підписатися на наш YouTube канал Голос ІФ, дізнавайтеся актуальні новини м.Івано-Франківська та області першими! 

Підтримати Голос ІФ: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636.

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.