Українські ТЕЦ зупиняють роботу через ціни на газ

Економіка, Новини, Суспільство

Українські теплоелектроцентралі значно зменшили виробництво електроенергії, а ті, що частково використовують вугілля – припинили роботу.

Про це передає щоденна онлайн – газета Голос ІФ з посиланням на “УП”.

Міністр енергетики Герман Галущенко, про це розповів під час години запитань до уряду.

Він зазначив, що цьогорічний опалювальний сезон “безумовно пройде під впливом світової енергетичної кризи”.

Зокрема, йдеться про рекордні ціни на газ, що сягнули 2 тисяч доларів за тисячу кубів, а також вугілля, що вже перетнуло ціну у 300 доларів та встановило ціновий рекорд.

    Галущенко зауважив, що ціна на електроенергію майже вчетверо вище у європейських країнах, ніж в Україні – там вона становить 10-12 грн за КВт.Цінові рекорди вплинули і на українських виробників, через що країна втратила обсяги електроенергії.

“Теплоелектроцентралі, що працюють на газу, значно зменшили виробництво електроенергії, а відповідно, це збільшує спалювання вугілля. Так, виробники, що виробляють 25% електроенергії з вуглеводнів, в країні припинили виробництво в силу ціни на газ”, – заявив він.

За словами міністра, це втрата в енергосистемі 3 тисяч МВт встановленої потужності. Це збільшує навантаження на енергосистему:

“Ми маємо знайти шляхи, як компенсувати додатково цю електроенергію, яка недовиробляється”.

Галущенко розповів про кроки, які здійснює Міненерго у цьому напрямкові. Було оновлено план накопичення вугілля, скориговано прогнозний баланс, у якому обсяг споживання зріс на 4%. Це надлишок покриватиме атомна енергетика.

Не забудьте підписатися на наш YouTube канал Голос ІФ, дізнавайтеся актуальні новини м.Івано-Франківська та області першими!

Підтримати Голос ІФ: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636.

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.