В Івано-Франківську шукають танцівників для участі у відомому мюзиклі (відео)

Відео-новини, Новини, Суспільство

До Івано-Франківська завітали топові англійські хореографи, аби відібрати найкращих танцівників для участі у відомому мюзиклі “Матильда”.

Про це інформує щоденна онлайн – газета Голос ІФ з посиланням на телеканал РАІ.

Із Британії до Івано-Франківська. І усе для того, аби тут відшукати талановитих танцівників й поставити уривок з відомого мюзиклу «Матильда».  Це історія про дівчинку із особливими здібностями.

В Івано-Франківську проведуть кастинг та відберуть 19 кращих юних танцівників. Президент Всесвітньої танцювальної організації Dance World Cup Джон Грімшоу запевняє, це унікальна можливість для українських талантів заявити про себе світу.

“В Україні зазвичай або займаються суто вокалом, або хореографією, або драматичним мистецтвом. І це для дітей шанс зуміти навчитись все поєднувати. Це абсолютно новий жанр для України. І це не тільки шанс навчитись, але й шанс себе показати. Коли вони поїдуть в Сан-Себастіан в Іспанію – їх будуть оцінювати кращі діячі мистецтв світу. І цілком можливо, що якась дитина припаде до душі судді, він може зв’язатись з цією дитиною і запросити до навчання чи до роботи в театрі”, – розповів Грімшоу.

Ймовірно, роль Матильди зіграє 17-річна танцівниця Соломія Ткачівська. Цьогоріч талановита франківка виборола світову першість з сучасного танцю на чемпіонаті Dance World Cup, який проходив у Великобританії. Каже, мюзикл – це зовсім новий досвід. Утім, вірить, що все вдасться.

Відомий український хореограф Влад Яма каже, участь у цьому мюзиклі це шанс отримати знання від кращих педагогів світу. І його не можна проґавити.

Першими уривок з мюзиклу побачать жителі та гості Івано-Франківська. Прем’єра відбудеться на початку травня 2022 року на Вічевому майдані. І стане подарунком до Дня міста.

Не забудьте підписатися на наш YouTube канал Голос ІФ, дізнавайтеся актуальні новини м.Івано-Франківська та області першими! 

Підтримати Голос ІФ: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636.

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.