“Він може взяти камінь і у вікно мені кинути” — водій франківської маршрутки про пасажирів без масок (відео+фото)

Відео-новини, Здоров'я, Новини, Суспільство

У громадському транспорті Івано-Франківська приблизно 50% водіїв та пасажирів не дотримуються карантинних обмежень, зокрема нехтують носінням масок.

Про це повідомив начальник управління транспорту та зв’язку міської ради Андрій Гіглюк, інформує щоденна онлайн – газета Голос ІФ з посиланням на “Суспільне“.

 Чому іванофранківці порушують правила безпеки, які рекомендує МОЗ?

Водій автобуса Михайло Курілець розповідає, що 50% його пасажирів відмовляються одягати маски та агресивно реагують на зауваження.

“Одна жінка підійшла до мене і каже: “Водію, я дала зауваження, а він послав мене”. Я чоловікові кажу, а він — нуль емоцій, не реагує. А що я зроблю? Він може вийти, взяти камінь і у вікно мені кинути. Були уже такі випадки”, — розповідає Михайло Курілець.

Ірина Кіт – одна з пасажирів, які відмовляються одягати маску під час поїздки у громадському транспорті. Жінка каже, що перехворіла на коронавірус, тому вважає, що їй та навколишнім не загрожує небезпека.

“Я собі можу дозволити. Насамперед ми себе захищаємо, потім вже інших. Я не можу бути хвора, отже я захищаю інших. Наскільки я розумію, не чіпляється вірус. Я ж не можу бути збудником хвороби — я перехворіла два місяці тому”, — каже Ірина Кіт.

"Він може взяти камінь і у вікно мені кинути" — водій франківської маршрутки про пасажирів без масок

Богдан Бойків розповідає, що користується громадським транспортом по декілька разів у день. Маску чоловік одягає завжди, проте, за його спостереженнями, інші пасажири часто нехтують цим правилом.

“Можна від когось щось підхопити або комусь щось передати. Шофери інколи роблять зауваження. Вони навіть на те не реагують. Буває і так”, — розповідає Богдан Бойків.

Водій комунального автобуса Руслан Максимчук одягнув маску, коли під’їхав до зупинки. Чоловік каже, що пасажири теж не дотримуються маскового режиму.

“Багато в нас таких пасажирів, і зауваження постійно робимо — через зупинку — у мікрофон, щоб одягали маску. Не змусиш всіх, але ми говоримо”.

Директор Івано-Франківського обласного центру контролю та профілактики хвороб Руслан Савчук у коментарі Суспільному сказав, що під час пандемії маску необхідно одягати всім без винятку, адже ситуація з коронавірусним захворюванням щодня погіршується. Сьогодні у порівнянні із серпнем, за його словами, кількість пацієнтів з діагнозом COVID-19 зросла у чотири рази.

“Я б сказав, що не тільки в транспорті, коли заходиш, необхідно одягати маску. Але й в будь-якому іншому приміщенні, коли перебуваєте, все одно необхідно одягати маску. Тим більше коли спостерігається велике скупчення людей. Перехворіли – це ж не є захист від того, що ти не інфікувався повторно і не виділяєш вірус. У будь-якому разі, чи ти вакцинований, чи невакцинований, маску необхідно одягати”, — каже Савчук.

Начальник міського управління транспорту та зв’язку Андрій Гіглюк розповідає, що знає про порушення маскового режиму у громадському транспорті. За його словами, представники управління щодня пояснюють перевізникам про важливість дотримання карантинних обмежень.

“Коли приходить перевірка, ми розуміємо, що всі чемно одягають маски, дезінфікують руки і говорять про те, що дотримуються всіх вимог”, — каже Гіглюк.

З його слів, штраф за карантинні порушення для перевізників становить 850 грн.

Не забудьте підписатися на наш YouTube канал Голос ІФ, дізнавайтеся актуальні новини м.Івано-Франківська та області першими! 

Підтримати Голос ІФ: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636.

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.