В Івано-Франківську з переробленого пластику облаштовують елементи для дитячого майданчика

Новини, Суспільство

У дворі будинку на вулиці Пулюя, 15 в Івано-Франківську мешканці облаштовують дитячий майданчик з елементами пластику. Пляшки та кришечки для їхнього виготовлення збирали жителі, а допомогли втілити ідею представники ініціативи “EcoREactive”.

Про це інформує щоденна онлайн – газета Голос ІФ з посиланням на Суспільне Карпати.

 Координаторка ініціативи Наталія Гасюк розповіла, що тут планують оновити східці для гірки та сидіння для гойдалки.

Голова ОСББ “Вишенька ІФ” Ольга Прокопів розповідає, що зібрали приблизно 30 кілограмів пластику. Також завдяки цьому, каже, вдалося значно зекономити на ігрових елементах для дитячого майданчика.

“Все почалося з того, що ми вирішили купити новий тренажер. Наш турник повністю зіпсувався. І тоді ми вирішили замінити усі дощечки на всіх ігрових елементах на нові. Ми замовили фанеру, але побачили, що вона зросла в ціні. Знайшли альтернативний варіант. Є підприємства, які займаються переробкою вторсировини. Мешканці ОСББ сортують сміття, в нас є контейнери. І тоді ми здали харчовий пластик. З нього нам виготовили деякі дошки. Будемо випробовувати, як вони нам служитимуть”, – розповідає Ольга Прокопів.

В Івано-Франківську з переробленого пластику облаштовують елементи для дитячого майданчику

Координаторка ініціативи “EcoREactive” Наталія Гасюк розповідає, що елементи виготовили для майданчика, не потрібно фарбувати, як, для прикладу, дерев’яні дошки чи сходинки. До того ж перероблений харчовий пластик міцний та безпечний.

“Сьогодні вперше тестуємо елементи з нашої майстерні на вуличному дитячому майданчику. Це — стійкий пластик, який буде служити довго. Є нюанси, які ми будемо доопрацьовувати. Тип пластику – харчовий. Його переробляють при низьких температурах. При переробці він не виділяє жодних шкідливих елементів”, – каже Наталія Гасюк.

В Івано-Франківську з переробленого пластику облаштовують елементи для дитячого майданчику

За її словами, за час існування майстерні “EcoREactive” вдалося переробити понад тонну пластику, який на сміттєзвалищах чи полігонах розкладається 500 років.

“З елементами, які з пластику, не потрібно нічого робити. Зламати їх важко. І якби щось з ними сталося, ми його знову зможемо переробити. Працівники майстерні – це волонтери, які збираються вечорами у будні та у суботу і намагаються врятувати сміття, надавши йому друге життя. В майстерні постійних працівників немає”, – розповідає Наталія Гасюк.

Завершити облаштування елементів з пластику для дитячого майданчика, за словами Наталії Гасюк, мешканці планують за три дні.

Не забудьте підписатися на наш YouTube канал Голос ІФ, дізнавайтеся актуальні новини м.Івано-Франківська та області першими! 

Підтримати Голос ІФ: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636.

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.