У маршрутках міста Долини злодій полює на гаманці пасажирів

Кримінал, Новини

В міських маршрутках Долини розпочалися крадіжки. Правоохоронці повідомляють, що оперативно встановити особу «щипача» завадила маска та капюшон.

Більшість мешканців Долини, на жаль, помічають зникнення гаманця лише вдома чи на ринку, куди курсує цей автобус у вівторок та п’ятницю, інформує щоденна онлайн – газета Голос ІФ з посиланням на Долинську міську раду.

“Обкрадають переважно літніх людей, неуважну молодь. Останнім часом «кишенькарі» притихли і громадяни трохи призабули про пильність. А дарма,  бо сезон крадіжок  лише розпочався. Тож поліцейські офіцери громади просять бути обережними у транспорті, стежити за сумками, гаманцями та звертати увагу на підозрілих осіб”, – йдеться у повідомленні.

Якщо Ви володієте будь-якою інформацією, яка допоможе в розкритті цієї справи, або у разі виявлення осіб, які викликають підозру, прохання звертатись до поліцейського офіцера громади:  Тел.  (Київстар) – 0969405069, (Водафон) – 0956632444.  Михайло Лапків.

Подібні випадки не є рідкістю, а тому подаємо рекомендації щодо дотримання основних правил безпеки, щоб не стати жертвою кишенькових злодіїв:

  • не показуйте загалу наявність великої суми грошей у гаманці, особливо у громадському транспорті;
  • не тримайте велику суму грошей в одному місці;
  • постійно тримайте під контролем ті місця, де зберігаєте гроші;
  • не кладіть гаманець або телефон в задню кишеню штанів або зовнішню кишеню куртки, а також у внутрішню бокову кишеню сумки;
  • сумки та рюкзаки в людних місцях тримайте трохи спереду та притискайте до себе у транспорті;
  • у громадському транспорті не відволікайтесь на довгі або емоційні розмови по телефону – так ви втрачаєте пильність;
  • оплату за проїзд у транспорті готуйте завчасно, щоб не показати потенційному злодію місце, в якому ви зберігаєте грошові кошти;
  • будете особливо уважними у транспорті в годину пік;
    звертайте увагу на тих осіб, які перебувають поруч з вами в громадському транспорті;

З першого погляду дуже складно зрозуміти, хто перед вами: злодій чи добропорядний громадянин. Але намагайтесь не перебувати поруч з підозрілими особами.

Не забудьте підписатися на наш YouTube канал Голос ІФ, дізнавайтеся актуальні новини м.Івано-Франківська та області першими! 

Підтримати Голос ІФ: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636.

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.