На Франківщині розпочався осінній призов до армії (фото)

Новини, Суспільство

5 жовтня, у Івано-Франківську відбувся брифінг щодо особливостей осіннього призову на строкову військову службу у Збройні сили та інші військові формування України у 2021 році.

Про це повідомляє щоденна онлайн – газета Голос ІФ з посиланням на ЗСУ.

З 1 жовтня розпочався осінній призов громадян України на строкову військову службу 1994-2003 років народження та розпочали роботу призовна комісії (обласна та районні).

На Франківщині розпочався осінній призов до ЗСУ ФОТО

Як повідомили, особливість цьогорічного призову є те, що призовна кампанія буде проводитися з жовтня по грудень в умовах карантинних обмежень. Перед відправкою всі призовники будуть проходити Експрес-ПЛР тести.

Планове завдання для Прикарпаття призвати на військову строкову службу 418 осіб.

Відмінністю цього призову від попередніх є те, що призовники спершу відправляться до військових частин, а потім на навчання до навчальних центрів.

“ГОЛОВНЕ ЗАВДАННЯ ПРИЗОВНИКА – ЦЕ ОТРИМАТИ ВІЙСЬКОВУ СПЕЦІАЛЬНІСТЬ. ОТРИМАТИ ПІДГОТОВКУ ЗА ЦІЄЮ СПЕЦІАЛЬНІСТЮ ТА ПОВЕРНУВШИСЬ ДО СВОЄЇ ЧАСТИНИ ВИКОНУВАТИ СВОЇ ОБОВ’ЯЗКИ ТА ПОСТАВЛЕНІ ЗАДАЧІ ЗА ОТРИМАНОЮ ВІЙСЬКОВОЮ СПЕЦІАЛЬНІСТЮ”,- РОЗПОВІВ ПІДПОЛКОВНИК ЮРІЙ МУХІН.

На Франківщині розпочався осінній призов до ЗСУ ФОТО

Під час брифінгу наголосили, що призовники, які стануть військовослужбовцями строкової служби до виконання завдань ООС не залучаються.

Призовнику, який призваний на строкову військову службу відповідно до розпорядження КМУ від 29 вересня 2021 року №1178-р, виплачується разова допомога у сумі 4540 гривень.

Вже 7 жовтня о 12.00 буде проведено урочисту відправку з обласного збірного пункту. До ЗСУ відправлять 47 призовників.

Під час брифінгу нагадали про відповідальність за ухилення від призову на строкову військову службу:

На Франківщині розпочався осінній призов до ЗСУ ФОТО

На Франківщині розпочався осінній призов до ЗСУ ФОТО

Не забудьте підписатися на наш YouTube канал Голос ІФ, дізнавайтеся актуальні новини м.Івано-Франківська та області першими! 

Підтримати Голос ІФ: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636.

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.