Відключили електроенергію: на Франківщині майже 900 боржників залишились без світла

Економіка, Новини, Суспільство

20 серпня набрав чинності Закон України, який скасував заборону на вимкнення побутових споживачів через заборгованість. Перші вимкнення після скасовування мораторію на Івано-Франківщині відбулись 28 вересня.

Про це повідомляє щоденна онлайн – газета Голос ІФ з посиланням на офіційний сайт підприємства.

Внаслідок цього протягом тижня майже 900 побутових споживачів залишились без електрики.

«У компанії додатково проінформували споживачів про необхідність погашення заборгованості, аби уникнути масових знеструмлень. З 26 серпня, згідно з нормативними актами, почали направляти попередження про вимкнення.

Після цього споживач ще мав час і можливість владнати питання заборгованості. Цим скористалось понад 1000 боржників. Ті ж, хто проігнорував попередження, залишились без світла», – йдеться у повідомленні.

Вимкнення несе за собою не тільки часові, але й додаткові фінансові втрати. Тому краще завчасно подбати про розрахунок за електроенергію, не чекаючи повідомлення про знеструмлення. Якщо ж таке отримали, уникнути вимкнення ще цілком можливо.

Для цього необхідно повністю оплатити суму боргу та повідомити про це постачальника, надіславши скан- чи фотокопію квитанції про оплату:

  • на вайбер або телеграм. У головному меню вайбер-чату натисніть «Допомога», потім – «Зв’язок з оператором». У телеграмі чат з оператором відкривається автоматично
  • на електронну пошту центру обслуговування (ЦОК) або надати в ЦОК особисто. Контакти ЦОКів – за посиланням.

Для відновлення електропостачання після вимкнення за заборгованість споживачу потрібно:

  1. Погасити свій борг
  2. Оплатити рахунок на повторне підключення
  3. Чекати на відновлення електропостачання протягом 3-5 робочих днів.

Не забудьте підписатися на наш YouTube канал Голос ІФ, дізнавайтеся актуальні новини м.Івано-Франківська та області першими! 

Підтримати Голос ІФ: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636.

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.