На нараді у голови ОДА обговорили забезпечення ветеранів житлом

Новини, Політика, Суспільство

Сьогодні, 5 жовтня, на оперативній нараді Світлани Онищук, голови ОДА, обговорили питання державних та місцевих програм підтримки осіб, які підпадають під дію закону України про статус ветеранів війни та гарантії їхнього соціального захисту.

Про це повідомляє щоденна онлайн – газета Голос ІФ.

Зокрема, йшлося про те, що у 2022 році збільшать суму коштів всіх програм, які фінансують з державного бюджету.

«В першу чергу хотів би наголосити, що максимальна сума коштів буде направлена на реалізацію тих постанов, які стосуються забезпечення житлом. Здоров’я і житло – це ті теми, які на сьогодні турбують найбільше наших ветеранів», – зазначив Володимир Веркалець, начальник відділу в Івано-Франківській області міністерства у справах ветеранів України.

За його словами, на тереторії Прикарпаття реалізують чотири постанови Кабінету Міністрів щодо забезпечення житлом.

Відомо, що станом на сьогодні, 5 жовтня, в Івано-Франківській області на обліку перебуває 20 осіб, які є учасниками АТО/ООС та водночас мають інвалідність І та ІІ групи. Вони потребують покращення житлових умов.

Крім того, на Прикарпатті є 11 осіб з-поміж учасників бойових дій, що зареєстровані як внутрішньо переміщені.

Також є ще одна постанова, що стосується забезпечення житлом учасників бойових дій на території інших держав. Таких осіб в Івано-Франківській області дев’ять та ще одна людина, що постраждала під час Революції гідності.

«Сьогодні хочу звернутися до голів ОТГ. Будь ласка, проведіть в себе наради з відділами, які відповідають за квартирний облік, з управліннями соціального захисту та з комісіями, які створені при ОТГ для того, щоб ми ще раз перевірили всі списки тих осіб, що попадають під дію тих постанов, які попередньо названі.

Щоб ми нікого не упустили та у 2022 році подали в Міністерство у справах ветеранів всі дані та зреалізували всі питання, що стосуються забезпечення житло», – каже Володимир Веркалець.

До речі, з державного бюджету також збільшать виділення коштів на санаторно-курортне лікування та психологічну реабілітацію ветеранів.

«З березня 2021 року постановою внесені зміни, де окрім учасника бойових дій разом з ним має право пройти психологічну реабілітацію його дружина», – нагалав Веркалець.

Не забудьте підписатися на наш YouTube канал Голос ІФ, дізнавайтеся актуальні новини м.Івано-Франківська та області першими! 

Підтримати Голос ІФ: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636.

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.