У Калуші 13-річний хлопець створив рукавицю для незрячих

Новини, Суспільство

На базі Калуського ліцею №10 вже декілька років функціонує гурток науково-технічного напрямку «Основи робототехніки на платформі ARDUINO». Тут навчаються учні, яким цікаве моделювання, проєктування та програмування.

Усього в групі 15 дітей, які поділені на дві групи. Заняття проходять у сучасній STEAM-лабораторії, де можна побачити навіть 3D-принтер.

Про це пише щоденна онлайн – газета Голос ІФ посиланням на “Вікна”.

За словами керівника гуртка Тараса Лужного, спочатку вихованці починають працювати у віртуальному середовищі, оскільки не мають досвіду роботи з електронними пристроями, а потім — переходять до реальних.

12-річний Сашко ходить на робототехніку впродовж року. Каже, що дізнався про нього завдяки класному керівникові, яка в шкільному чаті повідомила про гурток технічного напрямку. Прийшовши на заняття, з ентузіазмом взявся за створення технічних розробок. Один із них — гірлянда з вісьмома світловими режимами, які переключаються за допомогою кнопки.

Не забудьте підписатися на наш YouTube канал Голос ІФ, дізнавайтеся актуальні новини м.Івано-Франківська та області першими! 

Підтримати Голос ІФ: ПриватБанк 4246 0010 0028 2636.

Ми у соціальних мережах. Підписуйтесь в групи Facebok: Голос.if.ua, Голос Прикарпаття, Голос Івано-Франківська, Новини Івано-Франківська та Туристичні Карпати. Дізнавайтесь новини м. Івано-Франківська та області першими.